Se dette nyhedsbrev i en browser
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del nyhedsbrevet
Kære forældre.
 
På AARHUS GYMNASIUM C har vi nu i et stykke tid været i gang med undervisning under de særlige vilkår, som virkeligheden for tiden byder os. Vi synes derfor, at det er tid til at informere jer om vores hverdag og de aktiviteter der ligger foran os, som er præget af eksamen og årsprøver.
 
Nødundervisning
 
På AARHUS GYMNASIUM C afvikler vi nødundervisning for alle årgange. Eleverne på 3. årgang er igen på skolen, men hverdagen er ikke som vi kender den fra tidligere. Mens 3. årgang og deres undervisere møder ind på skolen, kæmper eleverne fra 1. og 2. årgang hjemme for at sammen med deres lærere for at nødundervisningen kan fungere. Der bliver lagt en kæmpe indsats fra alle parter for at få det til at lykkes, og der er efterhånden oparbejdet en stor rutine i at bruge diverse it-værktøjer til at få kommunikationen og samarbejdet til at fungere. Det er meget vigtigt for os, at alle elever er deltager aktivt i nødundervisningen. Der skal fortsat ske en faglige og personlige udvikling, for at eleverne kan blive udrustet til at fortsætte deres uddannelse efter Corona-krisen. I denne uge offentliggjorde tænketanken Cepos deres undersøgelse af undervisningseffekten i gymnasierne i Danmark. Undersøgelsen viser, at der kun er 6 gymnasier i Danmark, som har en bedre undervisningseffekt end AGC HTX (Hvor ligger de bedste gymnasier). Det er vi meget stolte af! En sådan effektivitet får vi kun efter et langt sejt træk, hvor vi på en lang række områder har optimeret læringseffektiviteten. For eksempel har vi arbejdet med at lægge fokus på en læringskultur i stedet for en præstationskultur, og vi har ansat to specialpædagoger, der har til opgave at have samtaler med elever, der har særlige udfordringer.  
 
Fællesskab
 
Vi forsøger at støtte eleverne med forskellige tiltag for at opmuntre og ikke miste initiativet. Der bliver lavet forskellige sociale aktiviteter i klassen, hvor eleverne virtuelt kan lave forskellige konkurrencer, fagbingo eller en virtuel gåtur via ZOOM. Hvis vi fornemmer, at eleven har problemer med at følge med eller vi ikke ser nogen aktivitet i nogen tid, kontakter vi dem. Vi har for nylig indført en regel om at alle undervisningsforløb starter med at elever og lærere hilser på hinanden med videokameraet tændt, for at sikre os at alle er med. Alle elever skal altså have mulighed for at være med på video. Som forældre må I gerne være med til at støtte jeres unge til at gøre sig umage med de forskellige aktiviteter, men det er også er vigtigt med regelmæssige pauser fra skærmen og komme op af stolen og bruge kroppen. Husk at uanset hvilket problem eleverne har, når de sidder foran skærmen, er det altid muligt for jer at kontakte studievejlederen og bede om hjælp (tlf. nr. 8937 3300).
 
Eksamen og årsprøver
 
Eksamen for 1. og 2. årgang er aflyst, og for de fag der er udtrukket til eksamen, bliver standpunktskarakteren ophøjet til eksamenskarakter. For at give eleverne eksamenstræning afholder vi efter sidste skoledag to årsprøver for fag, der fortsætter næste år. For elever på 3. årgang bliver der, for de fleste elever, afholdt to skriftlige og en mundtlig eksamen. De vil, som under normale forhold, blive eksamineret med ekstern censur – selvfølgelig med passende afstand.
 
Galla og Dimission
 
Jeg ved eleverne har gjort et kæmpe forarbejde med planlægning af årets gallafest, og at de har set meget frem til disse festlige aktiviteter. Det er meget sørgeligt, at det sandsynligvis ikke bliver muligt at holde Galla eller studenterkørsel som planlagt. Dimissionsfesten, hvor eleverne får overrakt deres endelige uddannelsesbevis, var planlagt til at blive afholdt i Hermans i Tivoli Friheden for 900 festklædte studenter og gæster. Det, er vi sikre på, ikke bliver muligt, men er vi i gang med at finde alternative muligheder for at give vores elever og deres pårørende en mindeværdig og festlig afslutning. Dette afhænger meget af hvad folketinget melder ud i denne uge, i forhold til om vi får lov til at samles flere end de nuværende 10 personer.  
 
Når vi på skolen går ind i eksamensperioden og efter d. 10. maj ved mere om, hvilke forsamlingsforhold, der gør sig gældende, vil I igen modtage nyt herfra.
 
 
Venlig hilsen
 
Karsten Bak Ramlov
Rektor
 
 
Tilmelding og framelding

Kender du én, der ikke er tilmeldt, kan vedkommende gøre det her
Du kan til hver en tid framelde dig nyhedsbrevet ved at gå til bunden
af nyhedsbrevet og trykke på "Frameld dig dette nyhedsbrev".

Vi modtager gerne forslag til forbedringer og andre kommentarer til
vores nyhedsbrev fra Aarhus Gymnasium.
Send venligst en mail til Line Højen på lhv@aarhustech.dk
 
Med venlig hilsen
 
Karsten Bak Ramlov
Rektor
Aarhus Gymnasium
 
M 22234169
T 89373533
 
 

Følg os...

Frameld dig dette nyhedsbrev