Se dette nyhedsbrev i en browser
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del nyhedsbrevet
Hej

Velkommen til endnu et nummer af nyhedsbrevet fra Teknisk Gymnasium Viby
Det er med stor glæde, at vi nu kan udsende endnu et nummer af vores elektroniske nyhedsbrev, der fortæller stort og småt om Teknisk Gymnasium Viby. Nyhedsbrevet bliver sendt ud til alle forældre, der har meldt sig til maillisten. Kender du én, der ikke er tilmeldt, kan vedkommende gøre det på aarhustech.dk/htx

Vigtige datoer på Teknisk Gymnasium Viby 2013-2014


5-6/11:'Det rullende Universitet kommer på besøg i klasserne og underviser eleverne
8/11: TGV-festen afholdes 
13/11: Valgmøde med repræsentanter for de forskellige partier 
22/11: Afholdelse af gammel elevfest, hvor "gamle" elever kommer på besøg på skolen og møder deres gamle lærere såvel som venner på uddannelsen
25/11: Offentliggørelse af karakterer
15-17/11: LAN-parti for TGV + TGS
3-4/12: Forældrekonsultationer for 1. års klasserne
13/12: Udlevering af SRP (3. årgang).
13/12: Aflevering af ønsker til studieretninger og valgfag
20/12: Aflevering af SRP (3. årgang).
21/12: Juleferien starter. 
6/1/2014: Første skoledag efter juleferien. 
22/1/2014: Informationsaften på Teknisk Gymnasium Viby.

Nyt fra studierektor

Mandag den 12. august 2013 startede vi 18. årgang på Teknisk Gymnasium Viby. Vi kunne i år starte fem nye klasser. Samtidig startede to nye klasser på 2. årgang i Skanderborg.
Eleverne er som sædvanlig kommet godt i gang med undervisningen og med andre spændende aktiviteter. Der har været idrætsdag, hvor Teknisk Gymnasium Viby vandt næsten alle discipliner, men med forskellige klasser, hvilket medførte, at et par hold fra Teknisk Gymnasium Christiansbjerg og Teknisk Gymnasium Århus Midtby løb med 1. og 2. pladsen, da de var mere all round og fik mange sekundære placeringer. Vores piger er rigtig dygtige til fodbold og kvalificerede sig for anden år i træk til DM- stævnet, hvor de tabte i kvartfinalen. Da holdet består at 2. og 1. årselever forventer vi at vinde DM i 2014.
I år havde vi valgt et nyt sted til 1. årselevernes hyttetur. Turen gik til Bogensholm, hvor eleverne fik en første introduktion til idégenerering og innovation. Det var en vellykket tur.
Læs mere om de spændende begivenheder i dette nyhedsbrev. Vores redaktør på nyhedsbrevet modtager gerne indlæg fra elever og andre til kommende nyhedsbreve. Elevindlæg vil blive honoreret på passende vis.

med venlig hilsen

Ivan Lauridsen 

"Quality of Life"


 ... var titlen på en camp - arrangeret af Fonden for entreprenørskab, Young Enterprise Danmark - for elever og lærere fra htx og hhx.
Campen, som blev afholdt den 26.-27. september i Fjeldholmlejren ved Gjerrild, var en såkaldt "innovationscamp", hvor eleverne i to dage skulle kæmpe om at udvikle det bedste produkt eller koncept til hjælp og glæde for handicappede. Produkterne blev bedømt på parametrene: kommercialisering, behovsafhjælpning, innovationshøjde/graden af kreativitet samt markedspotentiale.

Fire klasser deltog i campen: en hhx-klasse fra Learnmark Horsens, en hhx-klasse fra Aarhus Købmandsskole, en htx-klasse fra Grenå samt vores egen 2.i fra Teknisk Gymnasium Skanderborg - i alt ca. 90 elever. Fra hver af de fire skoler deltog desuden to lærere - fra AARHUS TECH Niels Sommer og John Ellekrog. De i alt otte lærere fungerede primært som coaches under hele campen. Innovationslærer Pia Petersen bød velkommen, hvorefter Jørgen Lund, DH (Danske handicaporganisationer) Norddjurs samt Helle Nielsen, socialchef fra Norddjurs Kommune, indledte campen med korte oplæg.
Repræsentanter for fire forskellige handicaps gav herefter oplæg til inspiration og orientering. F.eks. fortalte Kaj Aagaard, som er blind, om hvilke konkrete behov og problemer han har i sin dagligdag på grund af sit synshandicap. De øvrige tre oplæg belyste hhv. hørehandicap, Parkinson og diabetes.

Eleverne var i 24 arbejdsgrupper fordelt på de fire handicapområder. Hver gruppe skulle som udgangspunkt idégenerere mindst 10 produkter/koncepter, udvælge den bedste idé og forberede en præsentation heraf. Sidst på eftermiddagen blev alle eleverne på tværs af uddannelse og skole udsat for et par timers effektiv, underholdende, udendørs teambuilding med forskellige samarbejdsøvelser.
Da aftensmaden var indtaget, blev de bedste ideer præsenteret. Storgruppernes coaches udvalgte herefter de 8 bedste ideer til næste dags finale. Resten af aftenen var der lejrbål i den mørke skov - med guitar, sang, slik og chips.

Dag to startede med morgenmad, hvorefter de otte finalist-grupper præsenterede deres ideer for et dommerpanel bestående af folk fra Young Enterprise og DH. To af førstepladserne gik til grupper, hvor fire af vore egne elever fra 2. i var repræsenteret. Den ene gruppe, hvor Jannick Jensen og Katrine Vinjegaard deltog, vandt på et koncept om et talestyret køkken for blinde. Den anden gruppe, som Nikolaj Høj og Nikolaj Ottosen var med i, vandt på en idé til udformning af bestik til Parkinson-ramte. Forløbet var ud over at være en lærerig oplevelse for eleverne samtidig et pilotprojekt, hvis formål var at udvikle et koncept for fremtidige innovationscamps rundt om i Danmark.

John Ellekrog
Kender du én, som kunne tænke sig at gå på teknisk gymnasium? Vi afholder informationsmøder om HTX-uddannelsen i januar 2014. Se tid og sted på aarhustech.dk

Idrætsdag for AARHUS TECH på Viby Stadion

Traditionen tro blev idrætsdagen igen afholdt på Viby Stadion, hvor en masse sportsglade elever dukkede op i sportstøj og -sko. Vejret var skønt, telte blev sat op, ligeledes grillen, og nogle havde som hvert år klædt sig ud i de skøreste outfits: fra chearleders til soldater, endda drenge i skørter. Temaet var sammenhold og fællesskab, som eleverne selv var rigtig gode til at påpege gennem opstillingen af teltene, hvor de kunne få en pølse eller noget at drikke. Som sædvanlig kørte musikanlæg rundt på rullevogne og spredte musik ud over banerne og motiverede dermed eleverne til at motionere og feste samtidig.

På 1. pladsen kom 3A fra Christiansbjerg, 2. pladsen gik til 1N fra Midtbyen og 3. pladsen til Viby med vores dygtige 1Z.
Masser af ros til alle deltagerne og lidt ekstra til Viby: det handler jo ikke om at vinde, men at deltage, have det sjovt og hygge sig hele dagen til og med fredagscaféen på TGV.

Studiestartsfesten

Studiestartsfesten afholdes hvert år i september måned.
Hvert år afholdes en studiestartsfest for alle tekniske gymnasier i Aarhus. I år blev den holdt på Aarhus Palads´ selskabslokaler med et godt live band og DJ.
Maria Bjerk Eskesen fra 2.i siger:

"Lækker fest med gang i fra start til slut, og man gør en masse nye bekendtskaber på tværs af årgange, når alle fire skoler er samlet til sådan en fest. Alt i alt en rigtig god fest, med masser af festglade mennesker".


 

Hytteturen

Den 4. og 5. september i år skulle vores klasser 1.w, 1.x og 1.z som noget nyt på hyttetur afholdt på Bogensholm ude ved Femmøller i Ebeltoft. Opgaven bestod i at bygge en tømmerflåde, hvor det overordnede formål var samarbejde.

Den første dag før frokost lavede underviserne nogle argumentations-øvelser med eleverne, som de senere i forløbet skulle bruge på deres tømmerflåde-projekt.
Efter frokost blev klasserne så delt op i seks grupper på ca. fem elever. Herefter fik hver gruppe tildelt otte pinde, fire sodavandsdåser og en rulle tape (skulle fungerer som reb). Grupperne skulle så bygge en tømmerflådemodel.
Herefter blev grupperne parret to og to inden for samme klasse. Så gjaldt det om at argumentere overfor hinanden, hvorfor det lige var deres model, som skulle bygges som en rigtig tømmerflåde. Det betød nu, at der i hver klasse var tre modeller som skulle laves som en rigtig tømmerflåde.
Til at lave tømmerflåden fik hvert hold otte rafter, fire olietønder og 20 reb. Her kom holdene op på 10 personer, som i fællesskab skulle bygge den tømmerflåde, som vindermodellen viste. I forbindelse med tømmerflåde-byggeriet, havde vi sat fokus på samarbejde! Og en masse samarbejde blev det også til...
En af tømmerflåde-modellerne.

Følg med på Facebook...

Teknisk Gymnasium Viby har sin egen facebookside, hvor du løbende kan holde dig opdateret om, hvad der sker på skolen.
Tjek ind på siden og "synes godt om" 

Pigefodbold


Onsdag den 9. oktober deltog pigerne fra 2.z sammen med 3 piger fra 1.z i finalestævnet i Erhvervsskolernes Fodbold Cup. Stævnet forgik i Fredericia, så der var afgang tidlig morgen i bus. Drengene fra 2.z tog med for at bakke op om de seje piger. Truppen ankom med godt humør, og efter omklædning var pigerne klar til kamp.
 

Efter det indledende puljespil var der frokost, og i forlængelse heraf blev den medbragte fodboldkage indtaget sammen
med drengene på de udbredte tæpper.

I kvartfinalen kom pigerne foran 1-0 efter ca. 5 minutter, og jubelen ville ingen ende tage.
Desværre fik modstanderne et par heldige fuldtræffere i nettet, og nederlaget var en realitet. Således drog
pigerne let skuffede hjemad sammen med resten af truppen efter et, trods nederlaget, rigtig dejligt stævne.

Jørn Sanggaard
 

Introduktion og brobygning for 9.-10. klasse

De tekniske gymnasier får besøg af 9.-10.klasser i en uge i oktober, november og december. I løbet af den uge kommer klasserne til at arbejdet med tværfaglige emner fra grundforløbet.
Eleverne møder de forskellige fag på uddannelsen og kommer også til at arbejde projektorienteret i skolens professionelle værksteder og laboratorier. De oplever herunder, hvad det betyder at gå på HTX i mødet med gymnasieeleverne og igennem deltagelse af undervisningen og bliver informeret om, hvilke videregående uddannelser teknisk gymnasium giver adgang til.

Vi modtager gerne forslag til forbedringer og andre kommentarer til vores nyhedsbrev fra Teknisk Gymnasium Viby. Send venligst en mail til Selma Erciyas, redaktør af nyhedsbrevet på ser@aarhustech.dk

Framelding
Du kan til hver en tid framelde dig nyhedsbrevet ved at gå til bunden af nyhedsbrevet og trykke på "Frameld dig dette nyhedsbrev".
 
Vi ønsker dig og din familie et godt efterår.

Med venlig hilsen

Ivan Lauridsen
Studierektor
Teknisk Gymnasium Viby 
D 8937 3383
M 2488 1574
Frameld dig dette nyhedsbrev