Kære forældre
Det er var ikke os der fik lov til at åbne op i denne omgang. Det har været en lang, og for mange elever, en ensom vinter, men nu begynder foråret og lyset at bryde frem.
Langt de fleste af vores elever har affundet sig med den virtuelle undervisning og de forhold Corona har givet os, selvom det ikke har været sjovt. Underviserne prøver at variere undervisning, tilpasse lektiemængden og til tider også få eleverne op af stolen og væk fra skærmen. Det er mange timer, der bliver tilbragt foran computeren i øjeblikket.
Vi holder virtuelle morgensamlinger, hvor vi orienterer eleverne, og de får lov til at stille alle de spørgsmål, de måtte have. Vi forsøger også at hjælpe eleverne med at holde humøret oppe ved at arrangere virtuelle sociale aktiviteter både på klasseniveau og på skoleniveau. Det seneste initiativ er en fotokonkurrence og inden længe dukker der også en løbekonkurrence op.
Det er ikke sikkert det er nok til at holde humøret oppe på alle vores elever, og I skal ikke tøve med at kontakte klasselærer eller studievejleder, hvis jeres unge ikke kan få hverdagen til at hænge sammen.
Vi glæder os alle sindssygt meget til at komme tilbage til klasselokalerne, kantinen, fodboldbanen, festerne, Maker Space området, værkstederne og alle de øjeblikke, hvor vi kan interagere med hinanden - kigge hinanden i øjnene, se kropssproget, give et skulderklap og sige, hvor er det godt at se dig.
Eksamener til sommer
D. 5. februar meldte Børne og Undervisningsministeriet ud, hvordan sommerens eksamener vil blive tilpasset COVID-19-situationen. Det er rigtig godt, at vi nu ved, hvad der venter os og kan planlægge efter det. Hovedpointen er, at antallet af prøver for de fleste elever reduceres pga. omfanget af nødundervisning. Der skal ved afholdelse af de mundtlige prøver tages højde for et evt. fagligt efterslæb, som skyldes nødundervisningen, og vi har mulighed for at trække fag ud af eksamen, hvis vi vurdere at det ikke giver mening. F.eks. vil det ikke give mening for 3. årgang på HTX uddannelsen at komme op i teknikfag, hvis de ikke har haft tilstrækkelig med tid til at færdiggøre deres produkt i værksteder og laboratorier. Det faglige efterslæb betyder også, at underviserne har lov til at se bort fra dele af pensum, når de udarbejder eksamensspørgsmål.
Mere præcist beskrevet:
1.g – alle elever udtrækkes til og aflægger 1 mundtlig prøve.
2.g – alle elever udtrækkes til to eller tre prøver, men de skal kun aflægge én prøve.
3.g – alle elever udtrækkes til prøver som normalt, så der i alt i det samlede uddannelsesforløb er udtrukket 10 prøver (inkl. SOP). Eleverne skal til eksamen i skriftlig dansk og 3 mundtlige prøver. Vores elever har fået en skriftlig karakter for deres SOP (vintereksamen), men kan vælge at bruge en af de 3 mundtlige eksamener på at tage den mundtlige prøve i SOP. De resterende 2 eller 3 mundtlige prøver vælges blandt elevernes studieretningsfag eller fag på A-niveau, hvis det er muligt. Ellers udtages fag i rækkefølge fra de udtrukne fag.
For de fag som er udtrukket til eksamen, men som eleverne ikke skal op i, bliver årskarakteren ophøjet til eksamenskarakter. Det reducerede antal eksamener betyder, at elevernes undervisningsperiode bliver udvidet med omkring 2 uger, så der bliver mulighed for at samle op på noget af det faglige efterslæb.
Vi håber inderligt, at eleverne får lov til at komme tilbage til gymnasiet midt i marts – vi er i hvert fald klar til det og glæder os til at få jer tilbage på skolen, selv om det vil betyde en del bøvl med at holde en passende afstand og en hel del test.
Optag af elever til august
I disse dage er næste års elever ved at tikke ind på vores skole, og det ser foreløbigt meget positivt ud for AGC. Vi afventer stadig Undervisningsministerens udmelding i forhold til optaget af nye STX elever efter sommerferien.
Vi har siden vi startede i 2004 flere gange oplevet at mindre søskende til vores nuværende elever har søgt os som første prioritet. Det ser vi som et kæmpe skulderklap til vores undervisere og en bekræftelse på at det er de rigtige værdier, som vi bygger vores gymnasie på. I øjeblikket har vi en elev på tredje årgang, der har tre søskende på 1. årgang – det har vi aldrig prøvet før.
Hvis der er mindre søskende i jeres hjem, som går i 8. klasse, vil de i den kommende periode opleve nogle af vores undervisere ude i folkeskolerne. Kommunen har sammen med UU besluttet, at alle kommunernes 8. klasser skal have virtuelt besøg af alle ungdomsuddannelser, som kompensation for den manglende brobygning. For HTX-uddannelsen betyder det, at vi skal lave i et tretimers program for 155 klasser i løbet af foråret. Det er en stor udfordring, som vi nok skal lykkes med.
Vi håber på, at besøget i alle 8. klasses elever kan udbrede kendskabet til en anden slags gymnasieuddannelse end STX. Vi ligger med en optagelse på 10 % i forhold til de andre gymnasiale uddannelser (STX, HHX og HF), men jeg er ikke i tvivl om at mange flere vil have glæde af at møde faglige udfordringer med de praksisnære og kreative arbejdsmetoder, som kendetegner HTX-uddannelsen. Vi må vente med at se om vores anstrengelser bærer frugt, når vi om et til to år igen skal kigge på søgetallene til AGC.
De bedste hilsner Karsten Ramlov
|