Nyt fra gymnasiet
Kære forældre til elever i 1. g
I skrivende stund ved vi endnu ikke, hvornår eleverne kan få lov til at vende tilbage til almindelig undervisning på skolen. Det var været en lang vinter for eleverne, men vi oplever heldigvis, at langt de fleste hænger på og har affundet sig med de forhold, der nu engang er gældende. Lærerne fokuserer på at variere undervisningen, tilpasse lektiemængden og planlægge alternative aktiviteter, for alle er fuldt bevidste om, at det er mange daglige timer, eleverne tilbringer foran computeren i denne tid.
 Her et lille udpluk af de anderledes opgaver, som eleverne har haft.
 

Islygter lavet i 1.i

Hyldest til det smukke vintervejr lavet i Kommunikation/IT i 1.m

Virtuel undervisning

Skolen anvender primært zoom som den digitale platform til den virtuelle undervisning. I vores studie- og ordensregler er det blevet præciseret, at vi forventer, at eleverne deltager i den virtuelle undervisning med kameraet tændt og en funktionel mikrofon (som er slukket ved timens start). Ydermere har vi været nødt til at skærpe vores IT-sikkerhed for at forhindre uvedkommendes deltagelse i den virtuelle undervisning. Vi har oplevet få eksempler på, at elever har delt links til zoom med andre, som bryder ind i undervisningen, hvilket er helt uacceptabelt. Det er meget forstyrrende for undervisningen, når fremmede bryder ind, og vi betragter det som obstruktion af undervisningen, og derfor skal det stoppe med det samme.

Trivsel

1. g klasser har to kontaktlærere, og én af dem kontaktede i slutningen af januar alle elever for at tage en trivselssamtale med dem. Efterfølgende vil der blive fulgt op på de elever, som har det særligt svært pga. nedlukningen. Det er blevet muligt at op til fire elever kan mødes med en lærer i en trivselsgruppe, og det vil vi fremadrettet også benytte os af til udvalgte elever. Elever, som er særligt sårbare pga. mistrivsel, kan have gavn af at få mere struktur på skoledagen ved at sidde på skolen. Disse elever følger den samme virtuelle undervisning, som resten af klassen, men sidder et par stykker sammen i et klasselokale på skolen. Eleverne skal kontakte deres kontaktlærer, hvis de vil benytte sig af tilbuddet.
 
Vi forsøger også at holde humøret oppe ved at hjælpe eleverne med at arrangere virtuelle sociale aktiviteter i klassen eller opfordre dem til at holde kontakt virtuelt, fx i online spil og chatgrupper. Hver tirsdag er der virtuel lektiecafé kl. 19-21, hvor to 3.g-elever er lektiehjælpere, og vores lektiecafé/skriveværksted hver onsdag kl. 14.15-16.15 fortsætter også virtuelt.
 
Hvis I som forældre oplever mistrivsel hos jeres barn, er I også velkomne til at kontakte en studievejleder eller undertegnede. Er eleven over 18 år, kan det kun ske med samtykke fra eleven. Kontaktoplysninger kan findes på skolens hjemmeside.
Stærkt sammenhold
- plads til alle

Eksamen sommeren 2021

D. 5. februar meldte Børne og Undervisningsministeriet ud, hvordan sommerens eksamener vil blive tilpasset COVID-19-situationen. Det er rigtig godt, at vi nu ved, hvad der venter os og kan planlægge efter det. Hovedpointen er, at antallet af prøver reduceres pga. omfanget af nødundervisning. Endvidere skal der ved afholdelse af de mundtlige prøver tages højde for et evt. fagligt efterslæb, som skyldes nødundervisningen. For 1.g betyder det helt præcist følgende:
•1.g: Der udtrækkes ét fag til eksamen.
De afsluttende fag kan være udfordret af den virtuelle nødundervisning, og derfor skal det betones, at lærerne, når de udarbejder eksamensspørgsmål, har fået frihed til at se bort fra de dele af undervisningen, som det pga. omstændighederne har været svært at gennemføre.
 

Find os på de sociale medier...

Har du et spørgsmål til en underviser?

Vores undervisere på de forskellige uddannelser hjælper gerne forældre og elever med svar på alle spørgsmål  - se vores medarbejderes kontaktoplysingerne på hjemmesiden eller kontakt gerne undertegnet.
Med venlig hilsen
 
Rikke Holt Andersen                 
Uddannelsesleder    
TEKNISK GYMNASIUM                                     
                                 
M 3013 2792

Hurtige genveje...

TEKNISK GYMNASIUM   |   Højvangens Torv 2   |   8660 Skanderborg   |   +45 89 37 35 33    |   aarhusgym.dk