Se denne mail i en browser
Nyt fra gymnasiet
Kære forældre
Så er vi i gang med et nyt skoleår. Den 9. august startede 200 elever på HTX-uddannelsen på 1. årgang på AGC, og dagen efter fulgte 415 elever på 2. og 3. årgang.
 
Det var fornøjeligt at se, hvordan de nye 1. års elever var glade og fulde af spænding og forventning. Da vores restriktioner er lempet, kunne vi samle alle elever i et rum, hvilket mange af eleverne ikke havde prøvet i de sidste 1½ år af deres folkeskoletid. Lempelserne har sat sit præg på opstarten, ved at vi kunne gennemføre de aktiviteter, vi normalt afholder i opstarten. Der har været danset les lanciers, hygget ved fredagscafé, og vi har afholdt en ½ aktivitetsdag. Den halve aktivitetsdag var arrangeret for alle elever på gymnasiet, hvor eleverne klassevis skulle løse en meget alsidig vifte af udfordringer.
 
Eleverne på 1. årgang er opdelt i 7 klasser, som i denne uge er på en 2 dages introtur i skovene omkring Himmelbjerget. Her bliver eleverne udfordret i klatring, kanosejlads, pileskydning, balancekunst og meget andet – alt sammen med det formål at ryste eleverne godt sammen og give dem fælles oplevelser. Der er mange aktiviteter, som handler om meget andet end om engelsk grammatik og kemisk navngivning. Vi er helt bevidste om, at styrkelse af elevernes trivsel og opbygning af netværk omkring eleverne også er en stor del af vores opgave – specielt efter et skoleår i nedlukningens tegn. Det prioriterer vi meget højt, fordi vi ved, at trivsel er en betingelse for det vi er sat i verden for: Elevernes læring. 
 
Karsten Ramlov
 
Rektor

Les lanciers på første skoledag

Af: Anne Marie With Bøje, Underviser i Design, og Sigurd Have, Fotograf
Årets første skoledag mødte vores 1G´er ind til en anderledes måde at lære nye kammerater at kende på. Igennem lanciersdansen blev der rum til både samarbejde og latter. Nogle trådte måske endda et dansetrin uden for comfort-zonen og har herigennem fået nye venner. Her ser I billeder fra ugens første fælles oplevelse, som blev fulgt op af vores aktivitetsdag, hvilket I kan se billeder fra senere i denne nyhedsmail. 

Sundhedsugen – en efterårs temauge på skolen

Af: Linda Charlotte Heiede Laursen, Uddannelsesleder

I uge 37 afholder vi temauge på AARHUS GYMNASIUM på tværs af vores 4 gymnasier. Det er et helt nyt koncept, vi afprøver i år, og tanken er, at vi hvert år vender tilbage til denne temauge, som har fokus på sundhed i en bred forstand. Formålet med vores Sundhedsuge er at skabe opmærksomhed omkring de aktive valg, vi som mennesker træffer i forhold til vores livsstil og de konsekvenser, disse valg kan have for vores almene sundhed og livskvalitet.    

I ugens løb vil eleverne opleve et fokus på sundhed i fagene, og vi har inviteret en foredragsholder, som skal tale om kost og søvns indflydelse på læring. Dernæst vil der være et øget fokus på sund kost i skolens kantine og gratis frugt til alle hver dag. Endelig vil der være fokus på fysisk og mental sundhed, idet vi i ugens tre første dage laver morgengymnastik i skolegården, om torsdagen står den på morgensang og fredag er der Idrætsdag. Idrætsdagen kommer til at foregå på AARHUS GYMNASIUM i Tilst, hvor der er rigtig gode faciliteter til idræt og meget plads. Ugen afsluttes med fredagscafé i kølvandet på Idrætsdagen.  

Vi håber, at Sundhedsugen kan skabe både relationer på tværs af klasser og årgange men også på tværs af vores gymnasier - og endelig, at temaet efterlader spor i vores elevers bevidsthed, som måske kan være med til at forbedre lærings- og studiemiljøet på skolen.

Valg af studieretning for 1G

Af: Karsten Ramlov, Rektor

I uge 44 bliver eleverne på 1. årgang færdige med deres grundforløb, og de skal starte i nye klasser efter hvilken studieretning de vælger. På AGC har vi volumen nok til at kunne tilbyde eleverne en bred vifte af studieretninger. For nogle elever er det et svært valg. Vi har et samarbejde med Studievalg Danmark, som kommer og fortæller eleverne om karrieremuligheder, ligesom vi vil give dem grundig information om de enkelte studieretninger. Den 4. oktober inviterer vi forældre til eleverne på 1. årgang ind til et fyraftensmøde, hvor vi vil informere pårørende om mulighederne for at vælge studieretning. Alle forældre vil modtage invitation til arrangementet via e-boks, og vi håber at se mange af jer.

Studieområdeprojektet i 3G

Af: Anne Marie With Bøje, Underviser i Design

I december skal alle elever i 3G traditionen tro skrive en tværfaglig opgave, studieområdeprojektet eller SOP, som det kaldes i daglig tale. Problemstillingen tager udgangspunkt i et samspil mellem et studieretningsfag og et fag på A-niveau. En fagkombination der er valgt af eleverne selv, ligesom de selv udvælger fagmetoder og problemstillingen for opgaven.

For at klæde vores elever godt på til selve skriveperioden, er vi allerede i august begyndt at introducere metoder og værktøjer til at opbygge en velkvalificeret problemstilling og bearbejdningen af den. Faglærerne understøtter løbende eleverne i at kredse sig ind på en problemstilling samt i at foretage den nødvendige research, der ligger til grund for udarbejdelsen af den kommende opgavebesvarelse. Hele projektperioden bygger på det problemorienterede sigte: Den videnskabelige basismodel. Kort forklaret skal eleverne formulere et arbejdsspørgsmål samt angive hvordan de metodisk vil anvende teoretisk data og egen indsamlet data til at besvare arbejdsspørgsmålet med. Det er en god lejlighed for vores elever til selvstændigt at afprøve deres faglighed på tværs af fagene. 

Masterclasses og USA-talentrejse

Af: Linda Charlotte Heiede Laursen, Uddannelsesleder

Et andet nyt tiltag er vores talentforløb med master classes i engelsk med efterfølgende rejse til USA’s østkyst. Vi har skrevet om det i tidligere Forældrebrevet, men for nye læsere, vil vi gerne lige fortælle lidt om projektet.  

Formålet med dette talentforløb er at give elever med et højt fagligt niveau i engelsk en mulighed for at bliver endnu dygtigere. Eleverne ansøgte om at komme med på forløbet i foråret 2021 og skulle alle skrive en motiveret ansøgning. Forløbet gennemføres fra september til begyndelsen af november måned i dette efterår, hvor de to deltagende engelsklærere først mødes med eleverne til master classes en eftermiddag om ugen i 5 uger, og her klædes eleverne på fagligt til rejsen. I slutningen af oktober går turen så til New York City og Washington DC. Der har været en overvældende interesse for at deltage i talentforløbet, og i år rejser vi med 37 elever, som kommer fra 2g og 3g fra både STX og HTX. I skrivende stund er selve rejsen til USA dog noget udfordret, idet man i øjeblikket ikke kan få tilladelse til at rejse ind i USA, når man kommer som turist fra Europa. Vi er dog meget optimistiske og håber på, at vi alle sidder i et fly på vej over Atlanten her senere i oktober måned. Hvis det mod forventning ikke viser sig muligt at rejse i efteråret, skubbes turen til foråret 2022.

Årets første aktivitetsdag i legens tegn

Af: Anne Marie With Bøje, Underviser i Design
Fredag d. 13. august samlede vi alle årgange til en dyst i kreative løsninger på praktiske udfordringer. Her ser I herlige stunder med godt teamwork:
Stærkt sammenhold
- plads til alle

Find os på de sociale medier...

Med venlig hilsen
 
Karsten Bak Ramlov                
Rektor        
AARHUS GYMNASIUM,
Aarhus C                              

 
M 2223 4169

Hurtige genveje...

AARHUS GYMNASIUM   |   Dollerupvej 2   |   8000 Aarhus C   |   +45 89 37 35 33    |   aarhusgym.dk
Frameld