Se denne mail i en browser
Nyt fra Byggeteknik
Kære forælder
Vi er kommet godt fra start her på grundforløb 1 - Byggeteknik.
 
Vores elever er i år mere mødestabile og aktive i timerne end de tidligere år.
Det er dejligt at se!
 
Vi er godt i gang med de fagspecifikke uger. Det er de første uger, hvor eleverne er og bliver introduceret til de fagretninger, som er på byggelinjen. Eleverne er i gang med at lave små opgaver i de forskellige fagretninger. Vi håber, at det er med til, at eleverne gør det rigtige valg til GF2.
 
I år har vi fået et samarbejde op at køre med vores el-afdeling på AARHUS TECH. Det betyder at en klasse ad gangen er på Hasselager Allé, hvor de bliver introduceret til det af være elektriker. Her på Halmstadgade har de fleste elever været igennem vores snedker, tømrere, vvs, murer og malerforløb. Eleverne har sat en radiator op, bygget og malet en lille vinkel væg, muret en væg med et vindueshul og snedkereret en svalehale-samling.
 
Senere på året skal eleverne over til struktørerne og støbe en opgave i beton. Vores næste projekt er et vildmarksbad. Hver elevgruppe får en palletank i plast med et stålskelet omkring. Det skal beklædes med træ i et mønster som gruppen selv designer. Der skal også støbes stole, laves trappe, lys og strøm til varmeanordningen. Badene kan købes for materialeprisen.
Jakob, Daniel, Per og Anders
Erhvervsfagsundervisere
AARHUS TECH, fagretningen 'Byggeteknik'

Røgfri skole siden august 2021

Alle ungdomsuddannelser i hele landet er blevet røgfrie fra august 2021. Forbuddet gælder hele skoletiden - altså i tidsrummet fra dit barn møder ind til han/hun har fri igen. Forbuddet omfatter alle typer tobak og rygning, herunder også̊ elektroniske cigaretter med eller uden nikotin, snus og lignende.
Hjælp dit barn til rygestop på tre måder:
RYGESTOP for unge i Aarhus
AARHUS KOMMUNE tilbyder rygestop-forløb torsdage kl. 16:15 enten virtuelt eller på Folkestedet, Carls Blochs Gade, Aarhus C. Ring og hør nærmere på tlf. 40124543 eller send en mail med navn og tlf. nr. til rygestop@mso.aarhus.dk
Det digitale RYGESTOP - en app fra Kræftens Bekæmpelse
XHALE er et program til unge, der ønsker at blive røgfri eller blot vil vide mere om egen rygning. XHALE er udviklet af rygestoprådgivere fra Kræftens Bekæmpelse. Programmet er baseret på viden om, hvad der skal til for at gennemføre et rygestop.
Rygestop via telefon-support
Dit barns rygestop behøver ikke være længere væk end barnets telefon. STOPLINIEN er et rygestop tilbud i samarbejde med Sundhedsstyrelsen.

Ferieplan - skoleåret 2021-2022

16.-24. oktober  Efterårsferie
24. december - 3. januar Juleferie
17. januar Opstart på grundforløb 2
14. - 18. april Påskeferie
13. maj St. Bededag
26.-27. maj Kr. Himmelfartsferie (Skolen er lukket fredag -
dagen efter Kr. Himmelfart)
6. juni 2. Pinsedag
2. juli
Sommerferie
Alle dage er inkl.
HUSK! Dit barn skal vælge grundforløb 2 - uddannelse inden den 18. november!
”Jeg kan godt lide at se det færdige produkt, især hvis man har brugt flere måneder på det og man ved, det er noget der bliver stående i lang tid”. 
Oliver Klitgaard, grundforløb 2-elev på struktøruddannelsen

Kender du og dit barn praktikpladsen.dk?

Praktikpladsen.dk kan dit barn se virksomheder, der søger elever/lærlinge. Du og dit barn kan også se alle virksomheder, der er godkendt til at uddanne elever, og som dit barn kan overveje at sende en uopfordret ansøgning til.
 
R E A L.  W O R K.
S i n c e  1 8 2 8
- forestil dig en verden uden det gode håndværk

Har dit barn behov for støtte?

For elever og studerende på AARHUS TECH er det med vejleders hjælp muligt at søge om Specialpædagogisk støtte (SPS) under hele uddannelsen - også til praktiktiden i en virksomhed. I kan spørge kontaktlæreren eller gennemførsels-vejlederen, der er tilknyttet uddannelsen. Ring på T 8937 3533 og få mere af vide.

Find os på de sociale medier...

Har du ikke modtaget denne mail direkte i din mailboks? Så er der mulighed for personlig tilmelding her!
AARHUS TECH   |   Halmstadgade 6   |   8200 Aarhus N   |   +45 89 37 35 33    |   aarhustech.dk
Frameld