Se denne mail i en browser
Nyt fra gymnasiet
Kære forældre
Det er forår og en fornøjelse at kunne drive et gymnasium, hvor jeg kan kigge ud ad vinduet og se at gården og fodboldbanen er fyldt med elever, der spiller og interagerer med hinanden. Vi kan uden hensyntagen til restriktioner afholde fællessamlinger, fester, og ikke mindst - vi kan afholde vores undervisning ”live” uden begrænsning. Det er en stor lettelse for alle. Der er selvfølgelig stadig følgevirkninger af de lange nedlukningsperioder. Vi oplever en del elever som faglig eller socialt har udfordringer. Det forsøger vi at håndtere ved at arrangere forskellige former for træf i klasserne og på skolen, samtidig med at vores undervisere og studievejledere strækker sig langt for at hjælpe elever til at kunne klare de faglige udfordringer, hverdagen på skolen er fyldt med. Det er vigtigt, at vi hjælper elever igennem denne vanskelige periode, så vi undgår at de rammers af modløshed eller af uoverskuelige faglige udfordringer.  Vi vil meget gerne have et samarbejde med jer, der er forældre til vores elever, i forhold til at opdage, om der er mistrivsel, eller jeres børn er ved at opgive projektet med at få en studenterhue. Vi har gode erfaringer med at hjælpe eleverne, hvis indsatsen bliver tidlig, inden problemerne vokser sig for store.  Kontakt os endeligt for en snak eller et møde.
 
Vi nærmer os tiden, hvor eleverne på 3. årgang kan begynde at se frem til afslutningen af deres tid på AGC. Den 12. maj er sidste skoledag og dagen, hvor eleverne inviterer til den traditionsrige Gallafest inden deres eksamensperiode starter. For første og anden årgang kører undervisningen videre ind i juni måned, men alle elever får allerede på mandag besked om hvilke fag, de skal op til eksamen i. Det er en spændende og travl tid, hvor eleverne skal forsøge at præstere og få det bedst mulige resultat af al deres slid i løbet af året. Karakterer betyder meget for mange af vores elever, og det forstår jeg godt, særligt, hvis der er høje optagelseskrav til drømmeuddannelsen. Regeringen har nedsat en reformkommissionen, som har arbejdet med de høje karakterkrav og kommissionen er kommet med forslag om, at hvis en elev har gennemsnitskarakteren 9, er det ikke karakteren, der afgør adgangen til en videregående uddannelse. Jeg er overbevist om, at det vil gøre en kæmpe positiv forskel for de ambitiøse elever, der oplever et alt for stort pres. Det forpester deres oplevelse af gymnasietiden og kan endog hindre en god præstation ved eksamensbordet. Det kan kun gå for langsomt med at få kravene ned på et mere menneskeligt niveau.  
 
 
Karsten Ramlov
 
Rektor

Invitation til gallaankomst 3G 2022

I inviteres hermed til vores åbning af gallafesten for 3G: 
  • Ankomst for gallaelever og velkomstdrink til alle kl. 16.00 
  • Les  lanciers på VIA kl. 17.15 
  • Gallaelever fortsætter til lukket arrangement kl. 18.00 
Vi glæder os til at se jer

AGC´s elever hjælper forskergruppe

Af: Linda Laursen, uddannelsesleder
For et par uger siden, havde vi besøg af en gruppe forskere fra VIA University College, som er ved at udvikle et redskab, der skal bruges til at opspore ensomme unge på ungdomsuddannelser. En del af deres redskab består af nogle spørgsmål, som de gerne ville prøve af på vores elever for at kvalificere disse. Da vi blev kontaktet af forskerne med ønsket om at interviewe 9-10 af vores elever, tænkte vi med det samme, at her er tale om en utrolig vigtigt projekt, som i kølvandet på Corona måske i særlig grad kan gøre gavn. Men hvordan finder man lige 10 elever, som er parat til at afsætte 30 minutter til at gå fra undervisning eller fra deres frokostpause for at tale med forskere? Det viste sig dog at blive meget nemt. De første elever, jeg præsenterede for projektet, mødte jeg til et møde, og der skulle ikke megen overtalelse til at få dem med, selvom deres interviews kom til at ligge i frokostpausen. De næste to elever, mødte jeg tilfældigt på gangen, og de sidste elever kom til via besøg i to 1g-klasser, hvor der ligefrem var flere elever på min tilmeldingsliste, end vi havde behov for. Min pointe med denne fortælling er, at jeg er imponeret over den velvillighed, der kendetegner vores elever. At så mange elever kunne rekrutteres på 10-15 minutter til at tale med disse forskere og hjælpe til med at kvalificere noget, som skal hjælpe andre, gør mig så glad. Der var endda elever, som skrev til mig efterfølgende og takkede fordi, de måtte være med. Det er da samfundssind!

1G producerer kortfilm i samarbejde med Bispehaven

Af: Alex Young Petersen, underviser i Kommunikation/IT C

Elever fra 1.b og 1.j fra Aarhus Gymnasium C har lavet filmprojekt i faget Kommunikation og It C om mulighederne for unge i det nye fælleshus i Bispehaven. Det boligsociale team i Bispehaven, som var del af dommerpanelet, har skrevet følgende begrundelse for valget: "vi har valgt videoen på baggrund af den med et præg af humor og satire får præsenteret både nogle af de udfordringer som vores unge går med. Den præsentere også nogle af de elementer som vi håber at huset kan gavne lokalsamfundet med, nemlig et sted for fælleskab og velvære.” Filmen anvendes nu af Bispehaven som præsentationsmateriale om stedet til eksterne samarbejdspartnere. Se vinderen af filmkonkurrencen her 👀

Globalt udvalg laver påskeevent

Af: Marie Bøje, International koordinator
Globalt udvalg og Påskeharen har i uge 16 været forbi med godter og kække bemærkninger på AGC til både elever og lærere. Globalt udvalg har før påske pakket påskeposer, som elever og lærere har kunnet købe samt vedlægge en gækkebrevshilsen til. Overskuddet fra salget går til pigeskolen Sengbe Pieh Academy (SPA) i Sierra Leone, og beløber sig til godt 1300 kr., hvilket svarer til 185 US Dollars. Det gør en forskel på den måde, at pigerne får bedre undervisningsmaterialer, skoleuniformer og gode fysiske læringsrammer. Helt konkret kan det betale 2 skoleuniformer til 2 piger (2x40 dollars) samt betale en hel månedsløn til en lærer (100 dollars). Det er da ret godt!
 
Påskeeventen spreder glæde både her på AGC og på SPA på hver sin vis. Vi kan takke vores energiske globalister for indsatsen.

Repetition på Rådhuset

Af: Laila Lauridsen, underviser i Samfundsfag B

Hvilken rolle spiller medierne i politik? Er der nok kvinder og indvandrere i byrådet? Hvad gør man i Aarhus for at tage godt imod Ukrainske flygtninge? SamfB-valgholdet fik en rundvisning på Rådhuset og mulighed for at bruge deres viden fra året til at stille spørgsmål til byrådsmedlem Mette Bjerre.

Studietur for 2G i april

I løbet foråret har alle 2G-klasser været på rejse i Europa. I år har rejsedestinationerne været Bosnien, Italien, Østrig og Holland.
Her er billeder fra 2R og 2P i Wien samt 2E i Rom. 

Forår i Sarajevo

Af: Søren Graae Rasmussen, underviser i Engelsk
STX-eleverne og et heldigt udsnit af deres lærere på Aarhus Gymnasium var i uge 14 afsted på en ganske speciel og engagerende studietur til den bosniske hovedstad Sarajevo. Her oplevede vi først og fremmest en by, der er naturligt præget af sin dramatiske historie, men som også bød på nye og uventede vinkler. Her var et af højdepunkterne absolut en ret skjult og graffitiudsmykket bobslædebane fra vinter-OL i 1984. Den blev udforsket på alle leder og kanter – og med udsigt over byen, fik vi efterfølgende en grundig indføring i den bosniske krig. Det er en voldsom fortælling fra virkeligheden, der gjorde indtryk på alle. Eleverne var også i vælten, da vi besøgte et lokalt gymnasium. Her blev vi budt indenfor i engelsktimen og fik bagefter en lektion i musik på højniveau. Det var et helt igennem autentisk kulturmøde, hvor eleverne var hurtige til at skabe kontakt og udveksle erfaringer undervejs. Sarajevo var måske ikke det gængse valg på papiret, men i praksis var det på alle måder turen værd.  

Teknikfagsuge

I løbet foråret har alle elever i 3G arbejdet på deres eksamensprojekter i teknikfagene, og her er billeder, der viser eksempler på elevernes produkter. Øverst fra venstre ser I: Flysimulator (Robotteknik), T-shirt og jeans med tryk (beklædning), Badeanstalt (arkitektur & rum), Escaperoom (digital interaktion).

Vigtige datoer

  • TECH Messen 2022 fredag d. 6. maj kl. 14.15 - 17.00
  • Udtræk til eksamen mandag d. 9. maj
  • Gallafest torsdag d. 12. maj kl. 16.00 - 18.00 (forældre)
  • 3G sidste skoledag torsdag d. 12. maj 
  • 2G sidste skoledag fredag d. 3. juni
  • 1G sidste skoledag fredag d. 10. juni 
  • Dimission i Ridehuset fredag d. 24. juni kl. 15.00 - 17.00 
  • 1G skolestart 22/23 mandag d. 8. august
  • 2G og 3G skolestart tirsdag d. 9. august 
Med venlig hilsen
 
Karsten Bak Ramlov                
Rektor        
AARHUS GYMNASIUM,
Aarhus C                              

 
M 2223 4169
Stærkt sammenhold
- plads til alle

Find os på de sociale medier...

Hurtige genveje...

AARHUS GYMNASIUM   |   Dollerupvej 2   |   8000 Aarhus C   |   +45 89 37 35 33    |   aarhusgym.dk
Frameld