Se denne mail i en browser
Nyt fra gymnasiet
Januar 2023
Kære forældre
Velkommen til nyhedsbrevet fra AARHUS GYMNAISUM VIBY (AGV).

Vores elever på første årgang har valgt følgende 4 studieretninger: Teknologi A–Design B, Kommunikation A–Design B, Matematik A–Fysik A og Bioteknologi A-Matematik A. Eleverne er kommet godt i gang med deres studieretninger og er så småt begyndt at finde destinationer for studieturen i 2.g.
I næste skoleår får eleverne en ny studieretning som mulighed på AGV, nemlig Kommunikation A-Samfundsfag B. Vi håber, der er mange elever, som vil vælge AGV for at få muligheden for denne studieretning.
 
I dette nyhedsbrev kan du læse om mange af de aktiviteter, som har været på skolen siden sidste nyhedsbrev.
 
Bemærk: At der er åbent hus på AARHUS GYMNASIUM i næste uge.
 
God læselyst! 
 
Ivan Lauridsen 
Rektor

Det traditionsrige sæbekasseløb

Dagen før vi gik på juleferie, fik vi afholdt det traditionsrige sæbekasseræs, hvor vores 1.g’ere fremviste deres sæbekassebiler. Der blev konkurreret i 3 discipliner: vinder af selve bilræset, bedste udklædning og bedste bildesign.
Sæbekasseræset blev afholdt med indledende heats og til sidst et finaleheat. Fantasien var stor, der var bl.a. ambulance-set up, bananbil og ”rigtige” racerbiler. Et stort heppekor var også til stede, og vores 2. årgang stod for dommergerningen i alle tre discipliner – det er man jo super kompetent til, når man også har faget "Design".

Valgdebat

Forud for folketingsvalget i efteråret, var der besøg af repræsentanter for de opstillede partier. Studietorvet var fyldt med forventningsfulde og interesserede elever - og eleverne var i dén grad på banen hele eftermiddagen; både som ordstyrere og som ivrige, spørgelystne studerende. 
Efter partiernes præsentationsrunde og en heftig debat var ordet frit, og dét var der rigtigt mange elever, der benyttede sig af. Da arrangementet sluttede, gik der faktisk yderligere en lille times tid, før de sidste folketingskandidater slap ud af elevernes kløer, da debatten fortsatte i mindre uformelle grupper.
 
 

Juleklip

Traditionen tro var der julestemning på Studietorvet, da vi gik ind i julemåneden. Overalt på skolen blev der udsmykket og pyntet, da der var udskrevet konkurrence om det flottest pyntede julevindue i klasserne.
Juletræet blev ligeledes pyntet - og senere i december var der endda lucia-optog, hvor julelys og brudetøjet dog var erstattet af "kemisk" lys og kitler fra proceslaboratoriet.
 
 

LAN

Eleverne holdt i uge 46 LAN. Her mødtes op til 200 elever og spillede computer en hel weekend. Det kan lyde lidt kedeligt, men det er det ikke!
Deltagerne nøjes ikke bare med at spille computer, de har også en masse konkurrencer udover computerspillet, hvor man kan vinde attraktive præmier fra eksempelvis Race Hall, Aarhus Hardballbane og Limitless Virtual Reality. Derudover er der mulighed for at spille brætspil og meget andet.
Et særkende for LAN på AARHUS GYMNASIUM Viby er, at det er helt og aldeles elevstyret. Der er nedsat et udvalg bestående af elever fra alle tre årgange, som selv står for at sætte op til, afholde og rydde op efter LAN. Det er noget af et syn, når man ser Studietorvet være helt fyldt op med elever og deres computere. Det er også et event, som eleverne selv er meget stolte af og som bidrager meget positivt til det sociale sammenhold på gymnasiet. 
Stærkt sammenhold
- plads til alle

Jeres mening er vigtig for os og vores elever

 
Vi ønsker at være den bedst mulige uddannelsesinstitution.

Derfor håber vi, at I vil give os en bedømmelse på Google og fortælle, hvad vi gør godt, og hvad vi kan blive bedre til.

Tusind tak for hjælpen!

Find os på de sociale medier...

Med venlig hilsen
 
Ivan Lauridsen                 
Rektor        
AARHUS GYMNASIUM,
Viby                            

 
M 2488 1574

Hurtige genveje...

AARHUS GYMNASIUM   |   Hasselager allé 10   |   8260 Viby J   |   +45 89 37 35 33    |   aarhusgym.dk
Frameld