Se dette nyhedsbrev i en browser
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del nyhedsbrevet
Hej

Velkommen til endnu et nummer af nyhedsbrevet fra Teknisk Gymnasium Viby
Det er med stor glæde, at vi nu kan udsende endnu et nummer af vores elektroniske nyhedsbrev, der fortæller stort og småt om Teknisk Gymnasium Viby. Nyhedsbrevet bliver sendt ud til alle forældre, der har meldt sig til maillisten. Kender du én, der ikke er tilmeldt, kan vedkommende gøre det på aarhustech.dk/htx

Nyt fra studierektor

Godt nytår. Så er vi i gang med et nyt kalenderår, og tiden for vores informationsaften nærmer sig. Der er åbent hus onsdag d. 22. januar kl. 19.30.

Vores elever er kommet godt i gang, og vi har igen fået lavet de nye studieretningsklasser, og 1. årseleverne har været til grundforløbsprøver.

Vi har haft en elev med til semifinalen i Biologi OL. Det var en 2. års elev, som vi forventer kommer med i talentarbejdet frem mod Biologi OL i 2015, hvor hele verden kommer til Danmark for at konkurrere om at bliver verdens bedste i biologi.

Læs også de andre spændende artikler nedenfor.

med venlig hilsen

Ivan Lauridsen 

Informationsmøder på teknisk gymnasium i januar 2014


Teknisk Gymnasium Viby
22. januar 2014, kl. 19.30
Hasselager Allé 10, Viby J
 
Teknisk Gymnasium Aarhus
28. januar 2014, kl.19.30
1. februar 2014, kl. 10.00 - 13.00 (for efterskoleelever)
Dollerupvej 2, Aarhus C
 
Teknisk Gymnasium Skanderborg
30. januar 2014, kl. 17.00-18.30
25. januar 2014, kl. 10.00 - 11.00 (for efterskoleelever)
Højvangens Torv 2, Skanderborg

Nyt, stort gymnasium i Aarhus byder velkommen


Til august 2014 står Teknisk Gymnasium Aarhus klar til at modtage fremtidens gymnasieelever. Vi åbner dørene til et spændende og kreativt uddannelsesmiljø i Aarhus centrum ved Ceres-området - byens nye uddannelsescampus.
Etableringen af det nye gymnasium betyder, at Teknisk Gymnasium Christiansbjerg og Teknisk Gymnasium Århus Midtby slås sammen fra august 2014 og bliver til Teknisk Gymnasium Aarhus på Dollerupvej 2, Aarhus C.
 
Det er Cubo Arkitekter fra Aarhus, som på baggrund af elevernes og lærernes input til fremtidens gymnasium har skabt et smukt, åbent og attraktivt undervisningsmiljø i et område, hvor HTX-eleverne kan blive en del af byens liv og puls. I tilknytning til gymnasiet er der også anlagt et grønt udendørs elevmiljø til aktivitet og afslapning.
 
Nye kreative linjer
Eleverne kan vælge retninger inden for naturvidenskab, IT og kommunikation, og som noget helt nyt, får de også mulighed for vælge mellem de kreative linjer inden for design/æstetik og design/spilteknologi.
Med udviklingen af de nye kreative linjer vil vi sætte endnu mere fokus på kreativitet. Både når det drejer sig om naturvidenskab og teknologiudvikling, og når det handler om at gå nye veje inden for traditionelt 'bløde' områder som design, spil, medier og kommunikation.
 
Med venlig hilsen

Mogens Enevoldsen
Uddannelsesdirektør

Studie-og karrieredag for 2.g´erne

Studievalg Østjylland og UUG (Uddannelse Uden Grænser) afholdte Studie- og karrieredag for 2. og 3. årgang den 15. januar, som vores 2. g´ere deltog i.
Her fik de mulighed for at få inspiration til deres fremtidige videregående uddannelsesvalg. De hørte forskellige oplæg, hvor studerende, vejledere og undervisere fortalte bredt og generelt om de forskellige videregående uddannelser i Danmark samt erhvervspersoner, der fortalte om jobmuligheder og arbejdsområder.

Biologi Olympiaden

De 30 semifinalister til den 10. danske biologolympiade blev fundet, og – endnu en gang – var Teknisk Gymnasium Viby repræsenteret!
Der var rekorddeltagelse i år med 2386 tilmeldte elever til skolerunden, og blandt de 30 bedste var Magnus Borgbjerg fra 2w.
Rigtig flot af Magnus, og han var endda "kun" 2. g'er, hvor de fleste deltagere var 3. g-elever med biologi eller bioteknologi på A-niveau.
Semifinalen fandt sted på Syddansk Universitet i Odense den 12.–14. januar, og her skulle de 15 finalister findes. 
Magnus blev udtaget til det særlige talent-træningsprogram for dygtige 2.g'ere med henblik på biologi OL 2015, hvor den internationale finale afholdes i Danmark.
/ BIBO
For at læse om biologiolympiaden, klik her.

LAN-party på TGV

Weekenden den 15.-17. november var der LAN party på TGV. 
Hvis I aldrig har set billeder fra sådan en event, bliver I nok lidt overrasket, som jeg gjorde, da jeg kom ind lørdag morgen, modtaget af en varm luft og en masse elever mellem en masse ledninger.  Eleverne hyggede sig med at spille, spise chips og drikke en masse cola - man har jo brug for energi, når man spillertil langt ud på natten.
Et uforglemmelig party som afholdes et par gange om året - og ikke kun for drenge for en del piger deltog også!

Selma Erciyas 

Brobygning fra uge 8-11

I foråret siger vi igen, som hvert forår, velkommen til godt 300 elever fra 8.klasse. Det er smule mere end sidste år, og det er noget, vi er meget glade for på AARHUS TECH. De vil få en smagsprøve på, hvordan det er at gå på et teknisk gymnasium: mærke niveauet, arbejde tværfagligt og prøve laboratorierne. Vi håber eleverne får en god oplevelse ud af besøget samt bliver noget klogere på hvad teknisk gymnasium indebærer og giver adgang til.

Danish Entrepeneurship


Innovations valgfagshold på Teknisk Gymnasium Viby deltog den 21. november 2013 i Danish Entrepreneurship Award i Fredericia sammen med 5000 andre håbefulde unge. Efteråret har været travlt med at forberede idékonkurrencen, hvor hver af de fem deltagende grupper har arbejdet hårdt med at få deres idé klar med et skriftligt oplæg og pitch foran dommer på dagen. Efter deltagelse i idékonkurrencen gik resten af dagen med deltagelse på messen, som bød på spændende foredrag, workshops, rådgivningszone og mulighed for at se andre idé-konkurrenceindlæg.

Kirsten Nørgaard Jepsen
 

Følg med på Facebook...

Teknisk Gymnasium Viby har sin egen facebookside, hvor du løbende kan holde dig opdateret om, hvad der sker på skolen.
Tjek ind på siden og "synes godt om" 

Volleyball


Onsdag den 4. december blev der afholdt TSØ volleyballstævne. Der var for inden blevet afholdt interne turneringer på de deltagende skoler. Så de deltagende hold blev som følgende: to hold fra Viby (3 Z og 3X), et fra Teknisk Gymnasium Århus  Midtby (2Q), to fra Teknisk Gymnasium Christiansbjerg (3B og 1C), et enkelt hold fra Teknisk Gymnasium Skanderborg (1M), desuden to hold fra Silkeborg. I alt otte kampklare hold. Disse blev opdelt i to puljer, og vinderen og nr. to af de to puljer var 1C, 3B + 3X og 3 Z, der skulle mødes i to semifinaler. Så allerede efter de indledende kampe kunne Silkeborg ringe efter deres bus, som ellers først skulle komme kl. 15, når hele turneringen var omme.
3B vandt over 3X med 25:19, 25:21, hvorimod Vibys 3 Z vandt over 1C med 25:5, 25:19. I finalen var 3Z dog urørlige og slog 3B med 25:8, 25:11. Så 3Z sikrede sig hermed chokolade samt navn på vandrepokalen.
Alt i alt en hyggelig dag hvor skolerne kunne mødes på tværs af fag og kultur. Alle kæmpede bravt og stemningen var god. Desuden godt at få udvekslet lidt nyt fra de andre skoler.
 
Martin Hejgaard
Vi modtager gerne forslag til forbedringer og andre kommentarer til vores nyhedsbrev fra Teknisk Gymnasium Viby. Send venligst en mail til Selma Erciyas, redaktør af nyhedsbrevet på ser@aarhustech.dk

Framelding
Du kan til hver en tid framelde dig nyhedsbrevet ved at gå til bunden af nyhedsbrevet og trykke på "Frameld dig dette nyhedsbrev".
 
Vi ønsker dig og din familie et godt efterår.

Med venlig hilsen

Ivan Lauridsen
Studierektor
Teknisk Gymnasium Viby 
D 8937 3383
M 2488 1574
Frameld dig dette nyhedsbrev