Se dette nyhedsbrev i en browser
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del nyhedsbrevet
Hej

Velkommen til nyhedsbrevet fra Teknisk Gymnasium Århus Midtby

Nyt, stort gymnasium i Aarhus byder velkommen - efter sommerferien

Til august 2014 står Teknisk Gymnasium Aarhus klar til at modtage fremtidens gymnasieelever. Vi åbner dørene til et spændende og kreativt uddannelsesmiljø i Aarhus centrum ved Ceres-området - byens nye uddannelsescampus.

Etableringen af det nye gymnasium betyder, at Teknisk Gymnasium Christiansbjerg og Teknisk Gymnasium Århus Midtby slås sammen fra august 2014 og bliver til Teknisk Gymnasium Aarhus på Dollerupvej 2, Aarhus C.
 
Det er Cubo Arkitekter fra Aarhus, som på baggrund af elevernes og lærernes input til fremtidens gymnasium har skabt et smukt, åbent og attraktivt undervisningsmiljø i et område, hvor HTX-eleverne kan blive en del af byens liv og puls. I tilknytning til gymnasiet er der også anlagt et grønt udendørs elevmiljø til aktivitet og afslapning.
 
Nye kreative linjer

Eleverne kan vælge retninger inden for naturvidenskab, it og kommunikation, og som noget helt nyt får de også mulighed for vælge mellem de kreative linjer inden for design/æstetik og design/spilteknologi.

Med udviklingen af de nye kreative linjer vil vi sætte endnu mere fokus på kreativitet. Både når det drejer sig om naturvidenskab og teknologiudvikling, og når det handler om at gå nye veje inden for traditionelt 'bløde' områder som design, spil, medier og kommunikation.

Med venlig hilsen
Mogens Enevoldsen
Uddannelsesdirektør
Sådan ser byggeriet ud nu. Man kan sagtens fornemme hvad det bliver til - selvom der endnu mangler meget, også indvendigt. Men bare rolig - det skal nok blive klar til august!

Informationsmøder på teknisk gymnasium i januar 2014

Teknisk Gymnasium Viby
22. januar 2014, kl. 19.30
Hasselager Allé 10, Viby J

Teknisk Gymnasium Aarhus
28. januar 2014, kl.19.30
1. februar 2014, kl. 10.00 - 13.00 (for efterskoleelever)
Dollerupvej 2, Aarhus C

Teknisk Gymnasium Skanderborg
30. januar 2014, kl. 17.00-18.30
25. januar 2014, kl. 10.00 - 11.00 (for efterskoleelever)
Højvangens Torv 2, Skanderborg

Spotlight på teknologisk mode

Ændringer i stilarter kender de fleste fra tøjmoden og fra de nye biler, der kommer på markedet, men hvordan var andre teknologiske udviklinger i perioderne 1950-1970, 1980-1990, og hvordan ser HTX-elever moden udvikle sig i fremtiden fra 2020-2040?

Det kom 2. g eleverne på Teknisk Gymnasium Århus Midtby med et bud på i et spændende teknologishow onsdag 22. januar.

Samspil mellem fire værksteder

I showet viste eleverne en stor palette af deres produkter fra teknologifagets fire værksteder:

I tekstilværkstedet har eleverne tegnet og syet tøj til både mænd og kvinder med inspiration fra fortidens og fremtidens mode. Tøjet er fremstillet af diverse stoffer, avis og papmache.

Eleverne i procesværkstedet har kreeret mange former for slik og mad, som afspejler de forskellige perioder, og der er smagsprøver til publikum - f.eks. vingummier, flødekarameller og hindbærsnitter.

I industriel design har eleverne blandt andet fremstillet trapper til scenen og lavet møbler og andet tilbehør fra de tre tidsperioder.

Elektronikværkstedet har arbejdet både med de teknologiske apparater, vi har haft, og fremtidens apparater. Desuden står el-værkstedet også for lys og lyd under teknologishowet.

Teknologisk dannelse

De 80 HTX-elever og de fire lærere har siden midten af november arbejdet med teknologiprojektet i fire timer hver onsdag. Projektarbejdsformen er typisk for teknisk gymnasium, men det er første gang, at eleverne samarbejdede om så stort et teknologiprojekt.

Teknologisk dannelse er et vigtigt begreb på HTX-uddannelsen. Her forsøger vi at give eleverne en forståelse for, hvad der teknologisk er sket tidligere, hvad der har bragt os til, hvor vi er i dag, og hvilken rolle teknologien spiller i samfundet.
   
    
To af eleverne præsenterer deres eget 'teknologiske' modetøj på catwalken. Øverst Emil, nederst Kimmie.
Århus Stiftstidende besøgte teknologishowet og skrev en fin lang artikel. Her et uddrag af artiklen. Det hele kan læses i Stiftstidende torsdag 23. jan. Det er Marie på billedet.

Besøg af ministeren

Engang i november havde Midtbyen besøg af beskæftigelsesminister Mette Frederiksen, borgmester Jacob Bundsgaard og folketingsmedlem Jens Joel.

De mødte bl.a. Malte, Mathias og Carsten som for kort tid siden fik en fornem anden plads med deres elektroniske pille-dispenser ved DM i Teknologi (vi skrev om det i sidste nyhedsbrev).

Billedet viser Malte, Mathias og Carsten sammen med gæsterne. Eleverne fortalte om konkurrencen, det faglige udbytte, og hvad der kendertegner HTX-uddannelsen. De tre politikere var angiveligt meget forbløffede over den kreativitet, innovation og viden, som lå bag projektet.

OBS! Lige en gentagelse: Det er ikke alle ’gymnasieture’, der er gymnasieture!

Vi er blevet opmærksomme på, at der er et rejsefirma, der sælger ferier bl.a. til Prag, med etiketten 'gymnasieture'. Det er helt misvisende, for hverken Teknisk Gymnasium Århus Midtby eller andre gymnasier har noget at gøre med disse rejser.

Så vidt vi er orienteret, sælger rejsefirmaet sine rejser delvis via kontaktelever på de enkelte gymnasier. Og det kan derfor fremstå, som om de pågældende gymnasier er involveret. Men det er de på ingen måde.
Vi modtager gerne forslag til forbedringer og andre kommentarer til vores nyhedsbrev fra Teknisk Gymnasium Århus Midtby. Send venligst en mail til Peder Meyhoff, redaktør af nyhedsbrevet, på pme@aarhustech.dk.

Tilmelding og framelding
Kender du én der ikke er tilmeldt nyhedsbrevet, kan vedkommende gøre det på hjemmesiden. Du kan til hver en tid framelde dig nyhedsbrevet ved at gå til bunden af nyhedsbrevet og trykke på "Frameld dig dette nyhedsbrev".
 
 
Med venlig hilsen

Jens Tønning
Studierektor
Teknisk Gymnasium Århus Midtby 
T  8737 3445
M 2488 1510
Læs flere nyheder fra AARHUS TECH
Frameld dig dette nyhedsbrev