Se dette nyhedsbrev i en browser
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del nyhedsbrevet
Hej

Velkommen til Nyhedsbrevet fra Teknisk Gymnasium Viby
I dette nyhedsbrev vil vi fortælle lidt om, hvad der er sket, og hvad der vil komme på Teknisk Gymnasium Viby fremadrettet. Mandag den 12. august 2013 startede vi 19. årgang på Teknisk Gymnasium Viby. Vi kunne i år starte fire nye klasser.

Der er selvfølgelig sket meget mere, end hvad vi kan fortælle om i dette nyhedsbrev, men vi håber, at historierne kan give et godt indtryk af livet i og omkring skolen. 

For 1. årgang har skoleårets første kvartal stået på hyttetur, studiestartsfest og gymnasiernes store idrætsdag. De er så småt begyndt at få en hverdag på skolen og har fået en fornemmelse af, at gymnasiet er noget andet end folkeskolen. De har nu kun tre måneder til de afslutter grundforløbet med et par prøver og skal i den forbindelse træffe et endeligt valg om den studieretning, som de gerne vil gå på.

På 2. årgang er man begyndt at forberede studietur. Her skal 2.y og 2.x til Rom, mens 2.w tager til Budapest og 2.u til London.

For 3. årgang er ideer, valg af fag og vejleder så småt på plads i deres store studieretningsprojekt SRP. Studieretningsprojektet stiller store krav til elevernes egen indsats, og selvom opgaven først skal skrives i december, så fylder det lange tunge forarbejde her i efteråret.

Vigtige datoer på Teknisk Gymnasium Viby 2014-15


31. oktober: TGV-fest
7.-9. november: LAN-party for TGV
11. november: Forældreaften
21. november: Afholdelse af gammel elevfest, hvor "gamle" elever kommer på besøg på skolen og møder deres gamle lærere såvel som venner på uddannelsen
24. november: Offentliggørelse af karakterer
3. december: Forældrekonsultationer for 1. års klasserne
5. december: TGV-fest
12. dedember: Udlevering af SRP (3. årgang)
12. december: Aflevering af ønsker til studieretninger og valgfag
19. december: Aflevering af SRP (3. årgang)
20. december: Juleferien starter.
5. januar: Første skoledag efter juleferie

SPIRIT WEEK

Gymnasietiden er en seriøs tid, men skal også være en sjov tid. Så for at skabe nyt liv og et bedre sammenhold mellem elever-elever og lærer-elever på skolen har eleverne arrangeret SPIRIT WEEK. 
Det går ud på at skabe den såkalde SCHOOL SPIRIT i ren Amerikansk High Scool stil.
School Spirit er det sammenhold en skole har, og den stolthed der er ved at gå på skolen. Det vil sige, at jo mere School Spirit der er, jo mere er eleverne motiveret til at gå i skole, deltage i skolens aktiviteter og repræsentere skolen.


Spirit week har i ugen hver dag et tema eller et event, hvori hver årgang kan score point. Mandag er dagen, hvor hele årgangen har samme farve tøj på, mens tirsdagen byder på æggekast, og onsdagen står på hurtigst til pie-eating. Om torsdagen er man trendy i sit stiveste puds med butterfly, slips, kjole og hvidt. Mens fredagens afsluttes med maling-kamp for hele skolen og et brag af en fredagscafe.



Se det klip, hvor 3.g-eleverne og SPIRIT WEEK udvalget præsenterer konceptet bag ved SPRIT WEEK
Kender du én, som kunne tænke sig at gå på teknisk gymnasium? Vi afholder informationsmøder om HTX-uddannelsen i januar 2015. Se tid og sted på aarhustech.dk

Idrætsdag for AARHUS TECH på Viby Stadion


Skolens årlige idrætsdag på Viby Stadion blev igen i år en stor succes. Alle elever fra både Teknisk Gymnasium Viby og det nye Aarhus Gymnasium deltog - og flere i flotte outfits. Vejret var med os, og man skal efterhånden nogle år tilbage for at komme i tanke om en idrætsdag i regnvejr.
En flot blå septemberhimmel med solskin var den rette ramme for sportsudøvere, tilskuere og dommere. Disciplinerne var fodbold, rundbold, ultimate (frisbeespil), volleyball, længdespring, kuglestød og 400 meter løb. Der blev driblet, kastet, løbet, hoppet og svedt til den store guldmedalje langt de fleste steder. Der blev dømt hårdt, men retfærdigt, og det satte flere af elevernes sind i kog, når de ikke var enige i kendelsen. Men sådan er sport jo.
Der blev mellem kampene også tid til hygge, og mange havde store rullende musikanlæg med og grillede pølser og brød til klassekammeraterne.

For 1.g'erne er en dag som denne fyldt med indtryk, og det sociale er i højsæde. Mens dagen for 2. og 3.g'erne består i at bevise, at de nu er de ældste, største og ikke sådan lige er til at slå i disciplinerne. Alle var glade, stemningen god, og der blev minklet på tværs af klasser og årgange.


Studiestartsfesten


Hvert år afholdes en studiestartsfest for alle tekniske gymnasier i Aarhus. Og som altid var det en kæmpe succes. Bandet Funky Monkeys var som anfører dem, der rigtig satte gang i festen. Der blev spillet alt fra Purple Rain til Disney Sjovs klassikerne, og resten af aften spillede DJ'en det nyeste musik, som man selvfølgelig ikke kunne stå stille til. Med RIdehuset som kulisse forløb elevernes aften i et festligt og højt humør.

1.g'erne på hyttetur i Mols smukke omgivelser

Traditionen tro har 1.g'erne igen i år været på hyttetur i Bogensholmlejren ude ved Femmøller i Ebeltoft. Tæt på strand, hav og i Mols Bjerge skulle eleverne både bygge broer, lave teambuildingsøvelser og fremføre et teaterstykke om aften.

I brobygningsprojektet var eleverne blandet i fem hold klasserne i mellem, og det stod hurtigt klart, hvem der havde spejder-gener, hvem der havde musklerne, og hvem der stod for det dekorative. Alle havde de hver deres rolle at udfylde, og alle fem grupper fik bygget hver deres unikke bro - nogle broer mere stabile og flotte end andre.

Vinderne blev gruppe 2, der med en form for hængebro klarede sig sublimt i kategorierne kreativitet, funktionalitet og oprydning. Billedet af vinderbroen ses til højre.
Vinderbroen anno 2014
En hejsebro

Introduktion og brobygning for 9.-10. klasse


De tekniske gymnasier får i en uge i oktober, november og december besøg af 9.-10.klasser fra Aarhus og omegn. I løbet af den uge kommer klasserne til at arbejde med tværfaglige emner fra grundforløbet.
Eleverne vil komme til at møde de forskellige fag på uddannelsen og kommer også til at arbejde projektorienteret i skolens professionelle værksteder og laboratorier. I mødet med gymnasieeleverne vil de opleve, hvad det vil sige at gå på Teknisk Gymnasium Viby. Og igennem deltagelse af undervisningen vil de blive informeret om, hvilke videregående uddannelser Teknisk Gymnasium giver adgang til.

Følg med på Facebook...


Teknisk Gymnasium Viby har sin egen facebookside, hvor du løbende kan holde dig opdateret om, hvad der sker på skolen.
Tjek ind på siden og "synes godt om" 
Vi modtager gerne forslag til forbedringer, indlæg og andre kommentarer til vores nyhedsbrev fra Teknisk Gymnasium Viby. Send venligst en mail til Cecilie Winding, redaktør af nyhedsbrevet på cwm@aarhustech.dk

Framelding
Du kan til hver en tid framelde dig nyhedsbrevet ved at gå til bunden af nyhedsbrevet og trykke på "Frameld dig dette nyhedsbrev".
 
Vi ønsker dig og din familie et godt efterår.

Med venlig hilsen

Ivan Lauridsen
Studierektor
Teknisk Gymnasium Viby 
M 2488 1574
Frameld dig dette nyhedsbrev