Se dette nyhedsbrev i en browser
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del nyhedsbrevet
Hej

Så kom foråret, og velkommen til Nyhedsbrevet fra Teknisk Gymnasium Viby

Så er vi gået ind i sidste fase af skoleåret, og snarlige eksaminer, gallafest og meget mere er i vente for eleverne på Teknisk Gymnasium Viby. Det er derfor blevet tid til et tilbageblik og lidt nyheder om, hvad de sidste måneder har budt på for Teknisk Gymnasium Viby. Der er selvfølgelig sket meget mere, end hvad vi kan fortælle om i dette nyhedsbrev, men vi håber, at historierne kan give et godt indtryk af livet i og omkring skolen.

Status på årgangene:

1. årgang skal i gang med et forløb med overskriften "Fremtiden", hvor de i hele uge 19 kun arbejder med dette tema. Her får gymnasiet besøg af Pelle Martin Schmidt, tidligere HTX-elev og nuværende direktør ved Zitcom. Han vil bl.a give sine bud på, hvad fremtiden bringer inden for især it-verdenen. Derudover skal " De bynære havnearealer" besøges, der jo nærmest en fremtidsby i byen. Desuden kommer forfatter Kasper Colling Nielsen på besøg den 21. maj og vil bl.a fortælle om sine fremtidsromaner. I uge 22 får eleverne også mulighed for at arbejde med deres kreativitet i værksteder og laboratorier. Mens de den 20. maj får besked om, hvorvidt de skal til deres første eksamen i enten samfundsfag, biologi eller kom-it. De slutter året af med med årsprøve i dansk med et tur på Aros og en årsprøve i matematik.

2. årgang er nu ved at være igennem den hårdeste og bedste periode i gymnasiet. De har været på studietur, afsluttet deres teknologieksamen og er over halvvejs i deres gymnasietid. De får ligeledes besked den 20 maj om, hvilke fag de skal op i til sommer.

3. årgang har for tiden en travl periode, hvor der både planlægges gallafest den 19. maj, men også repeteres de enkelte fag og får afsluttet projekter. De forsøger at forberede sig på den kommende eksamensperiode, men også mod de mål de har stræbt efter de sidste tre år - nemlig studenterhuen og beviset i hånden. Første student vil være klar den 22. juni og den sidste udklækkes den 24. juni. Dimensionen vil være den 27. juni og herefter kommer studenterkørsel og de mange fester.

Læs også de andre spændende artikler nedenfor.

De bedste hilsner
Ivan Lauridsen
Studierektor

Vigtige datoer på Teknisk Gymnasium Viby - foråret 2015


30. april:                Aflevering af matematik B projektrapport kl. 14.00
1. maj:                   Bededag
11. maj:                 Aflevering af teknologi B projekt kl. 14.00
13. maj:                 Offentliggørelse af skriftlige prøver samt prøver før 29. maj
14. - 17. maj:        Kristi Himmelfartsferie
19. maj:                 3. HTX gallafest
20. maj:                 Prøveplanen offentliggøres for 1. 2. og 3. HTX
21. maj - 2. juni:   Skriftlige eksaminer og prøver
5. juni:                    Fri grundlovsdag
24. juni:                 Sidste eksamensdag - Herefter kun årsprøver på 1. og 2. HTX
27. juni:                 3. HTX Dimission kl. 10.00 - 12.00
29. juni:                 Sommerferie
10. august:           Første undervisningsdag i skoleåret 2015 - 2016

Skatteministeren gæstede Teknisk Gymnasium Viby

I sidste uge gæstede skatteminister Benny Engelbrecht (S) og folketingsmedlem Jens Joel (S) Teknisk Gymnasium Viby. Her stod de ansigt til ansigt med godt 250 spørgelystne elever - primært 1.g'erne med samfundsfag på skemaet.

Efter en kort velkomst ved studierektor Ivan Lauridsen brugte skatteministeren de første 45 minutter på skiftede oplæg og dialog med eleverne. Han opstillede bl.a. dilemmaer, som eleverne skulle tage stilling til og argumentere for og imod. Et af dilemmaerne omhandlede sort arbejde, hvor den primære diskussion tog udgangspunkt i "bagatelgrænsen" for sort arbejde. Eleverne gav næsten enstemmigt udtryk for, at det måtte være ok at servere til nabo-datterens konfirmation uden at opgive lønnen til SKAT.
De sidste 15 minutter tog Jens Joel over, som indtil nu kun havde haft job som mikrofonholder for eleverne - dog med enkelte kvikke bemærkninger til ministeren undervejs. Jens Joel er valgt til Folketinget i Østjylland og har besøgt AARHUS TECH tidligere. Han tog imod flere spørgsmål fra eleverne og måtte også undervejs slå fast, at han ikke er i familie med skuespiller og komiker Martin Brygmann.


Begge vores gæster, som var dygtige til at gå i dialog med eleverne, blev både modtaget og sendt af sted igen med store bifald fra tilhørerne, som under hele sessionen havde været kritiske og spørgelystne. Alt i alt et godt arrangement.
Kender du én, som kunne tænke sig at gå på teknisk gymnasium? Vi afholder informationsmøder om HTX-uddannelsen i januar 2016. Se tid og sted på aarhustech.dk

TRE ÅR MED
HØJ FAGLIGHED

HTX-elev fra Aarhus med til finalen i Biologi Olympiade 2015

Magnus Borgbjerg fra 3.g på Teknisk Gymnasium Viby kvalificerede sig i starten af året til finalen i den danske Biologi Olympiade. Han har dystet 14 andre gymnasieelever om at repræsentere Danmark ved den Internationale Biologi Olympiade, som i år foregår i juli måned i Aarhus.

   "Det har været fedt at være med til at lave biologi på et så højt niveau og med så dygtige folk. Jeg har fået mulighed for at lave forsøg, som koster 30.000 kr. pr. elev. Samtidigt har det været en god mulighed for at møde andre 'biologi-nørder' med samme passion som en selv," siger Magnus Borgbjerg.

Ved semifinalen på Syddansk Universitet klarede Magnus Borgbjerg de forskellige tests, som omfattede både teoretiske opgaver og eksperimentelle øvelser, hvor eleverne bl.a. skulle dissekere organer fra forskellige dyr og undersøge enzymaktivitet.

Den Internationale Biologi Olympiade (IBO) er en konkurrence i biologi mellem elever fra hele verden i både teori og praktiske laboratorieøvelser. Fra hvert land deltager fire elever. De elever som skal repræsentere Danmark, udvælges på baggrund af den nationale biologiolympiade som består af flere runder, skolerunde, semifinale, finale og flere træningsweekender.


- Det har krævet rigtig meget tid at være med - for det meste en dag i weekenden og 1-2 hverdage. Men det har været så interessant, at man gerne betaler den pris at sidde med andre afleveringer til sent på aftenen, fortæller Magnus Borgbjerg, som føler sig skarpest i kategorien zoologi, hvilket stemmer godt overens med hans ønske om at blive dyrlæge.

De 15 kvalificerede gymnasieelever ved IBO i Aarhus har også været til træning i mikrobiologi på AAU-CPH den 2. - 3. februar samt trænet i zoologi og botanik på Mærsk McKinney Møller Videncenter - Science Center Sorø med forskere fra Statens Naturhistoriske Museum den 26. februar - 1. marts.

Ved finalestævnet på Aalborg Universitet fra 25. - 27. marts fik gymnasieeleverne blandt andet to praktiske test, der omhandlede farvning af spore i bakterier og respiration hos melorm i forhold til temperatur. Magnus gik desværre ikke videre fra finalestævnet, men han er glad for den erfaring og viden, han har fået ved at være med. Han fortæller som bonus info, at rensdyr i øvrigt er den eneste hjorteart, hvor både hanner og hunner har gevir.

Info-aften


I januar måned afholdte Teknisk Gymnasium Viby info-aften om HTX-uddannelsen for kommende elever og deres forældre. På trods af både vejrforhold og VM i håndbold var mange fremmødt for at få indblik i skolens arbejde, og ikke mindst se hvordan alle skolens elever arbejdede sammen om at få bygget et kæmpe træ.


Kommende elever og deres forældre fik at se, hvordan man arbejder i teknik lokalerne, hvor man både bolter og bukker, måler op og diskuterer, hvordan et HTX skilt på to meter udformes. Derudover kunne de også se inden for hos biotek, hvor der foregik lidt af en mordgåde.

For skolens kommunikationselever var der lavet en stor nyhedsredaktion, der løbende skrev og opfangede historier om alt for træ-projektet til elevernes utilfredshed over den kontantløse kantine. Men også skolens 3.g'ere fremviste deres design og uformning af sofaborde, hvor kreativiteten ingen grænser havde. En god aften hvor skolen fik budt et varmt velkommen til et innovativt og anderledes tænkende teknisk gymnasium. 

Følg med på Facebook...


Teknisk Gymnasium Viby har sin egen facebookside, hvor du løbende kan holde dig opdateret om, hvad der sker på skolen.
Tjek ind på siden og "synes godt om" 
Vi modtager gerne forslag til forbedringer, indlæg og andre kommentarer til vores nyhedsbrev fra Teknisk Gymnasium Viby. Send venligst en mail til Cecilie Winding, redaktør af nyhedsbrevet på cwm@aarhustech.dk

Framelding
Du kan til hver en tid framelde dig nyhedsbrevet ved at gå til bunden af nyhedsbrevet og trykke på "Frameld dig dette nyhedsbrev". 

Med venlig hilsen

Ivan Lauridsen
Studierektor
Teknisk Gymnasium Viby 
M 2488 1574
Frameld dig dette nyhedsbrev