Se dette nyhedsbrev i en browser
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del nyhedsbrevet
Hej
 
Velkommen til skoleårets andet nummer af nyhedsbrevet fra Teknisk Gymnasium Viby
Så er halvdelen af skoleåret gået, og det er blevet tid til et tilbageblik og lidt nyheder om, hvad det nye år for Teknisk Gymnasium Viby byder på. Der er selvfølgelig sket meget mere, end hvad vi kan fortælle om i dette nyhedsbrev, men vi håber, at historierne kan give et godt indtryk af livet i og omkring skolen.
 
I ønskes alle en rigtig god jul.
Status på årgangene
 
 1. årgang er nu halvvejs igennem skoleåret, og de har efterhånden vænnet sig til at være gymnasieelever med alt, hvad det indebærer. De har efter jul haft deres grundforløbsprøver og har endelig fået truffet deres valg om fremtidig studieretning.
 
2. årgang er nu halvvejs igennem deres gymnasietid, og eleverne har for alvor prøvet, hvad det vil sige at have travlt med afleveringer, projekter og lektier. I det næste halve år vil den stå på studietur, hvor 2.u skal til Milano, 2.z til Prag, 2.y til Budapest og 2.x til Geneve.
 
3. årgang har i december afleveret det store studieretningsprojekt SRP. De har været igennem en proces, hvor der har været stillet store krav til deres egen indsats. De begynder så småt at se frem mod repetition i fagene, et hav af sommereksaminer og forhåbentlig en studenterhue i sidste ende.
 
Husk vores informations- og åbent-hus-aften onsdag den 27. januar kl. 19.30, her vil I komme til at opleve eleverne arbejde sammen på tværs af klasser og årgange, hvor de vil fremvise deres levende og innovative projekter. Det er i det hele taget et travlt og spændende forår, der ligger forude. Læs også de andre spændende artikler nedenfor.  
 
De bedste hilsner Ivan Lauridsen, Studierektor

Vigtige datoer på Teknisk Gymnasium Viby - foråret 2016

 
4. januar                        1. skoledag efter nytår
13. - 21. februar:           Vinterferie
26.- 28. februar:           LAN party
4. marts:                       TGV-fest
19. - 28. marts:            Påskeferie
22. april:                       Store bededag
29. april:                       TGV fest
5. - 8. maj:                    Kristi Himmelfartsferie
16. maj:                        2. pinsedag
19. maj:                        Gallafest, 3. HTX
24. juni:                        Sommerferie
10. august:                   Første undervisningsdag i skoleåret 2016 - 2017

Lukas fra 3.y på vej mod fysikolympiade i Schweiz

 

Lukas Martin Wick fra Teknisk Gymnasium Viby er efter to runders intens fysik-konkurrence nu blandt de 12 bedste inden for fysik på gymnasialt niveau i Danmark. Han skal derfor kæmpe om at blive blandt de 5 elever, der skal repræsentere Danmark i den kommende fysikolympiade, som foregår i Zürich, Schweiz, i juli 2016. Læs mere om Lukas

Informationsmøder 2016

Kender du én, som kunne tænke sig at gå på teknisk gymnasium? Vi afholder informationsmøder om HTX-uddannelsen i januar 2016.
Aarhus Gymnasium
Tirsdag den 19. januar 2016 kl. 19.30
Lørdag den 23. januar 2016 kl. 10-13 (for efterskoleelever)

Teknisk Gymnasium Viby
Onsdag den 27. januar 2016 kl. 19.30

Teknisk Gymnasium Skanderborg
Torsdag den 19. janaur 2016 kl. 19-21
Lørdag den 23. januar 2016 kl. 10-11 (for efterskoleelever) 

Fra affald til værdi - Renosyd på besøg hos 1. årgang

1. årgang fik under et temaforløb besøg af Hanne Lundhus fra Renosyd i Skanderborg. Hun ville ændre elevernes opfattelse af det, de smider ud, og vise, at det ofte kan gå fra at være affald til værdi med stor fortjeneste. Hun fortalte blandt andet om affaldssortering, og hvad gør vi med mælkekartoner.
 
Eleverne blev bekendtgjort med begreber som genbrug, genanvendelse, recycling, m.m. Hanne viste også hvordan "affald" kan give oplevelser og fremviste et filmklip fra oprydning på festivalpladser.
Reno Syds viste deres vision visualiseret ved tegninger og figurer, og hvordan de vi vil forandre affald til værdi i fremtiden. Der blev også berettet om, hvordan vi her i Danmark, var de første som oprettede et miljøministerium, miljøstyrelse og forbrændingsanlæg. Derudover fik alle elever udleveret en lille model af en affaldsbeholder.
 
Igen i år var foredraget fra Renosyd en succes i forbindelse med elevernes SO3-forløb.

Følg med på Facebook...

 
Teknisk Gymnasium Viby har sin egen facebookside, hvor du løbende kan holde dig opdateret om, hvad der sker på skolen.
Tjek ind på siden og "synes godt om" 
Vi modtager gerne forslag til forbedringer, indlæg og andre kommentarer til vores nyhedsbrev fra Teknisk Gymnasium Viby. Send venligst en mail til Cecilie Winding, redaktør af nyhedsbrevet på cwm@aarhustech.dk

Framelding
Du kan til hver en tid framelde dig nyhedsbrevet ved at gå til bunden af nyhedsbrevet og trykke på "Frameld dig dette nyhedsbrev". 

Med venlig hilsen
 
Ivan Lauridsen
Studierektor
Teknisk Gymnasium Viby 
M 2488 1574
Frameld dig dette nyhedsbrev