Se dette nyhedsbrev i en browser
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del nyhedsbrevet
Hej
 
Velkommen til skoleårets første nummer af nyhedsbrevet fra Teknisk Gymnasium Viby.
 
I dette nyhedsbrev vil vi fortælle lidt om, hvad der er sket, og hvad der kommer til at ske fremadrettet på Teknisk Gymnasium Viby. Der er selvfølgelig sket meget mere, end hvad vi kan fortælle om i dette nyhedsbrev, men vi håber, at historierne kan give et godt indtryk af livet i og omkring skolen.
 
I ønskes alle en rigtig god efterårsferie.
Det nye skoleår 2016-17
 
Den 10. august startede skoleåret 2016–2017 og dermed årgang nr. 21 på Teknisk Gymnasium Viby. Det betød fire nye klasser med hver deres studieretning. TGV har derfor i alt 12 klasser, hvor matematik/fysik og matematik/kemi studieretningerne er dem med flest elever.
 
 
Skoleåret 2016-17 er godt i gang, og vi vil lige give en status på årgangene:
 
1. årsklasserne er i fuld sving med undervisningen efter en første periode med intro-arrangementer som hyttetur, idrætsdag og første studiestartsfest. I de sidste to uger har de haft sundhed på skemaet, hvor de bl.a. har lavet produktudvikling, konditest og haft intensive skrivedage i både dansk og engelsk. Sundhedsforløbet er blevet afsluttet med sporten crossfit, hvor eleverne blev presset fysisk og på deres mobilitet. Derudover skal eleverne inden længe foretage deres endelig valg af studieretning. De starter på studieretningsforløbene efter grundforløbsprøverne i uge 2.
 
2. årsklasserne er ligeledes kommet godt fra start og har netop afsluttet et tværfagligt forløb om krudt i kemi og teknologihistorie. De er derudover begyndt at forberede studietur, hvor 2.x skal til London, 2.z til Rom og 2.t og 2.u fælles tager til Amsterdam.
 
3. årsklasserne er i fuld gang med deres teknikfag, og derudover er efteråret for deres vedkommende præget af arbejdet med studieretningsprojektet, SRP. SRP er en større skriftlig opgave, hvor eleverne får mulighed for at fordybe sig i et selvvalgt emne inden for to af deres fag. Studieretningsprojektet stiller store krav til elevernes egen indsats, og selvom opgaven først skal skrives i december, så fylder det lange tunge forarbejde her i efteråret. Derudover har 3. årseleverne fra Robot-holdet også haft travlt med at bygge droner, som de blandt andet kom i TV med efter besøg på Syddansk Universitet. De måler også hoveder til studenterhuer, og de går i det hele taget et spændende efterår og forår i møde både fagligt og socialt.
 
Alt i alt er Teknisk Gymnasium Viby kommet godt i gang med skoleåret.

Vigtige datoer på Teknisk Gymnasium Viby - efteråret 2016

 
28. oktober:           
8. november:          
9. november:          
11. november:        
18. november:        
18.-20. november:  
25. november:
        
2. december:          
7. december:          
15. december:       
22. december:       
                             
4. januar:              
10.-13. januar:       
13. januar:            
25. januar:            
 
TGV fest
Det amerikanske valg - 1. og 2. årgang samt engelsk valghold deltager
Forældreaften 1. år kl. 19-21
Fredagscafé
Intern Volleyball turnering i Aarhus Firmasport
TGV-LAN Weekend
Årets volleyturnering for htx i Jysk Arena i Silkeborg
Fredagscafé
TGV-fest
Forældrekonsultation fra kl. 17-21
Udlevering af SRP for 3. årgang kl. 10:30
Aflevering af SRP kl. 10:00 og juleafslutning
Julecafé  
1. skoledag efter juleferien
Interne prøver i SO og matematik for 1. årgang 
Fredagscafé
Åben hus for nye elever kl. 19:30-21

Droner på skoleskemaet

 

Teknisk Gymnasium Vibys Robotteknologi-hold har i efteråret været på en 3-dagstur til Syddansk Universitet og Center for Droneteknologi. Center for Droneteknologi er et nyt center med godt et år på bagen og har været meget involveret i den nye dronelovgivning. Elevernes program var tætpakket i alle de tre dage. Eleverne startede onsdag ud med at skulle bygge en drone af et træskelet, en motor og en lille computer kaldet en flight control, der kunne styre dronen. For eleverne handlede det blandt andet om at programmere en microprocessor, der under flyvningen skulle optage videoer af græsset, som var mærket med røde og blå farver. Derefter skulle eleverne behandle de optagede videoer.  

Eleverne kendte inden besøget hos Center for Droneteknologi til dele af programmeringen, men det var nye dele, som de skulle sammensætte. Der var både undervisere og elever fra universitet, som underviste og hjalp eleverne med projektet. Eleverne fik også lov til at afprøve dronerne under sikre forhold indendørs, inden de blev afprøvet udenfor.  

Julius fra 3.z synes, at arbejdet med dronerne var utroligt interessant og læreridt:

”Det var spændende at få lov til at arbejde med dronerne. Vi arbejdede med dem fra morgen til aften, og det var fedt at have et færdigt produkt efter tre dage. Et produkt der kunne noget, så man kunne flyve med dronerne på den sidste dag og se dem i aktion."  

 
 
 

Teknisk Gymnasium Viby i TV

Turens sidste dag faldt sammen med, at regeringen lancerede 'Danmarks dronestrategi'. Lanceringen foregik på SDU klokken 11, og DR kom ud i dronecentret og filmede sammen med Fyns Stiftstidende. Til lanceringen skulle seks af vores elever præsentere dronerne sammen med andre firmaer og offentlige institutioner. Både transport- og bygningsminister Hans Christian Smidt og uddannelses- og forskningsminister Ulla Tørnæs brugte 4 - 5 minutter på at lytte og snakke med eleverne og gav hånd bagefter. Eleverne blev efterølgende interviewet til TV og fik deres 5 sekunders fame.

Eleverne fra Robotteknologi-holdet var begejstret for de tre dages intensive arbejde med dronerne. Jakob fra 3.x forklarer, at det fede ved droner er, at bygge noget selv og se det blive til noget rigtigt og brugbart.  

”Det spændende ved drone-teknologien er, at der er så mange ting det kan bruges til. Fx levering af pakker som allerede er lidt i gang i USA. Men det kan også bruges af brandfolk til at få et overblik over en brand."  

Al arbejdet med dronerne har sat tanker i gang hos flere af eleverne. Magnus 3.z fortæller:

”Uddannelsesmæssigt overvejer jeg at få en uddannelse som peger i retning af at arbejde med droner. Jeg er ikke sikker endnu, men det er bestemt noget, jeg vil lave i min fritid."  

Man kan læse mere om elevernes præstationer i Fyns Stiftstidende

 

 

Åbent hus 2016-17

 
Kender du én, som kunne tænke sig at gå på teknisk gymnasium? Vi afholder åbent hus om HTX-uddannelsen i januar 2017 (Skanderborg - november 2016).
Aarhus Gymnasium
Torsdag den 19. januar 2017 kl. 19:30

Teknisk Gymnasium Viby
Onsdag den 25. januar 2017 kl. 19:30

Teknisk Gymnasium Skanderborg
Lørdag den 19. november 2016 kl. 10-11:30 

Idrætsdag og sammenhold

 
 
Skolens årlige idrætsdag på Viby Stadion blev igen i år en stor succes - ikke mindst fordi Viby brillierede som vinderskolen. Alle elever fra både Teknisk Gymnasium Viby og Aarhus Gymnasium deltog, og flere i flotte outfits og kreative camps. Der var alt fra nisser til en superhelte-klasse, og der blev spist kage og grillet pølser i store mængder. Vejret var ikke med os i år, men det tog eleverne i stiv arm og med højt humør.
 
Disciplinerne var fodbold, rundbold, ultimate, volleyball, længdespring, kuglestød og 400 meter løb. Der blev driblet, kastet, løbet og svedt til den store guldmedalje langt de fleste steder. Der blev dømt hårdt, men retfærdigt, og det satte flere af eleveres sind i kog, når de ikke var enige i kendelsen.
 
Igen i år vandt Teknisk Gymnasium Viby
 
Næsten lige meget hvordan man opgør resultatet – bortset fra den officielle metode – vandt Viby igen, igen. Vi vandt 6 ud af 8 discipliner selvom vi kun var halvt så mange elever som Aarhus Gymnasium. Teknisk Gymnasium Vibys bedste klasse blev 3.z, der i superhelte outfit vandt i både højdespring, længdespring og kuglestød. Deres præmie var en sandwich betalt på skolens regning. 
 
Idrætsdagen foregår et par uger efter skolestart, og det er en event, der skaber sammenhold årgangene imellem, men også i klasserne, hvor man må stå sammen i discipliner, som man normalt ikke dyster i.  
 
Lukas 1.x fortæller: "Vi var ikke så gode i disciplinerne, men det var fedt, at folk var klædt ud og stemningen var god".
 
Få et glimt af dagen og stemningen på boldbanerne i filmen nedenfor.

Følg med på Facebook...

 
Teknisk Gymnasium Viby har sin egen facebookside, hvor du løbende kan holde dig opdateret om, hvad der sker på skolen.
Tjek ind på siden og "synes godt om" 
Vi modtager gerne forslag til forbedringer, indlæg og andre kommentarer til vores nyhedsbrev fra Teknisk Gymnasium Viby. Send venligst en mail til Cecilie Winding, redaktør af nyhedsbrevet, på cwm@aarhustech.dk

Framelding
Du kan til hver en tid framelde dig nyhedsbrevet ved at gå til bunden af nyhedsbrevet og trykke på "Frameld dig dette nyhedsbrev". 

Med venlig hilsen
 
Ivan Lauridsen
Rektor
Teknisk Gymnasium Viby 
M 2488 1574
Frameld dig dette nyhedsbrev