Se dette nyhedsbrev i en browser
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del nyhedsbrevet
Hej
 
Velkommen til sommerens nyhedsbrev fra Teknisk Gymnasium Viby
 
Teknisk Gymnasium Viby er nu på vej på ferie efter en hektisk periode med eksamener. Alle elever på 3. år, som gik til eksamen, bestod, og studenterne fik et flot gennemsnit på 7,5 (lidt under syv svarer til middel).
 
Der blev afsluttet med dimission lørdag d. 30. juni med elevtale af Katrine Bjerg og lærertale af John Ellekrog, og jeg selv, rektor Ivan Lauridsen, sluttede af med at udlevere eksamensbeviserne. I min tale til dimittenderne fremhævede jeg det store engagement studenterne have lagt for døren gennem de tre år på skolen.
 
Skolen starter op for eleverne igen d. 13. august hvor 2. og 3. årgang møder på Studietorvet kl. 8.15, mens de nye elever på første årgang møder til opstart kl. 10.00. Skolens undervisere glæder sig til at tage imod de nye elever.
 
Alle skolens modtagere af nyhedsbrevet ønskes en god sommer!
 
Med venlig hilsen
Ivan Lauridsen, Rektor
 

Vigtige datoer på Teknisk Gymnasium Viby - skoleåret 2018-2019

 
13. august: Første skoledag efter ferien
17. august: Skolens fødselsdag
31. august: Idrætsdag
31. august: Idrætdagscafé
5.-6. september: Introtur for 1. årgang
7. september: Studiestartsfest kl. 20.00-01.00
15.-19. oktober: Efterårsferie
5. november: Start på studieretning 1. årgang
22. dec 2018 - 2. jan 2019: Juleferie, begge datoer incl.
11.-15. februar: Vinterferie
15. april-22. april: Påskeferie
15. maj: Gallafest, 3. årgang
17. maj: Store bededag
30.-31. maj: Kristi himmelfartsferie
5. juni: Grundlovsdag
10. juni: 2. pinsedag
20. juni: Skriftlige karakterer offentliggøres
24. juni: Første studenter
26. juni: Sidste studenter
29. juni: Dimissionsfest

BEGIVENHEDER PÅ TEKNISK GYMNASIUM VIBY

Elever deltog i CanSat

Marius, Serkan, Aske fra 16xvx og Rasmus Lorentzen fra 16xvy var deltagere i årets CanSat. Dette indebærer flere forsøg med måling af atmosfærisk tryk ved hjælp af en måler, som skal bygges efter helt klare specifikationer og skal kunne opsendes. (Læs mere om CanSat her). Eleverne har lavet en facebookside med videoer og billeder fra deres eksperimenter, så interesserede kan følge processen.

Foredrag af Jonas "Pindhund" Hallberg

1. årgang fra både TGV og TGS samledes 30. april på Studietorvet i Viby for at høre foredrag af Jonas ”Pindhund” Hallberg som del af et SO-forløb om bæredygtighed i fremtiden, bl.a. med faget teknologi. Pindhunds vigtigste budskaber gik på, hvor vigtigt det er at lege sig frem i livet og lade kreativiteten få frit spil, når man skal komme på nye ideer. Der kom mange anekdoter, bl.a. fra hans arbejde på Skanderborgfestivalen, hvor han står for flere kreative produkter og events, såsom øldåser til overnatning og meget lange bordfodboldborde, og fra alle de andre projekter, fx Tiny Offices og Milk City. Han kom også ind på projekternes bæredygtighed og indflydelse på miljøet som inspiration til elevernes kommende projekter. Pindhunden tager gerne imod idéer fra eleverne til fremtidige projekter!

Galla

3. årseleverne mødte 22. maj op til årets gallafest i deres fineste stads. Ankomsterne var fornemme, kreative, sjove og til tider lidt action-prægede, da der var alt fra fornemme biler, en traktor, en limousine af pap, løbehjul og hvad der lignede en kidnapning, der blev afsluttet på skolen. Aftnen bød på godt mad, kåringer, underholdning og line dance! Det sidste indslag var, at eleverne fik deres eksamensplan uddelt - med lidt tårer som resultat. Forhåbentlig var det glædestårer.

Eksamenstravlt

Alle elever på 1., 2. og 3. årgang har i en eller anden forstand været i eksamenstilstand siden 23. maj, hvor de fik at vide hvilke fag, de skulle op i. Nogle få på 1. årgang kunne måske slippe med årsprøver. På 2. årgang krævede det som minimum en skriftlig eller mundtlig eksamen. Og 3. årgang skulle igennem hele cirkusset som afslutning på alle fag og optakt til huen. Det gav gode resultater med hårdt arbejde og en flot præstation, og Studietorvet har den sidste uge været fyldt med glade nyklækkede studenter og deres opbakkende familier, som kom med for at fejre huen.

Dimission på TGV

Dimissionen for de nyklækkede studenter bød på fællessang, taler, underholdning ved bandet White Flag Harmonies, overrækning af studenterbeviser og en hel masse glade unge mennesker.

Følg med på Facebook...

 
Teknisk Gymnasium Viby har sin egen Facebookside, hvor du løbende kan holde dig opdateret om, hvad der sker på skolen.
Tjek ind på siden og "synes godt om" 
Vi modtager gerne forslag til forbedringer, indlæg og andre kommentarer til vores nyhedsbrev fra Teknisk Gymnasium Viby. Send venligst en mail til Line Behrendtz Johansen, redaktør af nyhedsbrevet, på ltje@aarhustech.dk.

Framelding
Du kan til hver en tid framelde dig nyhedsbrevet ved at gå til bunden af nyhedsbrevet og trykke på "Frameld dig dette nyhedsbrev". 

Med venlig hilsen
 
Ivan Lauridsen
Studierektor
Teknisk Gymnasium Viby 
M 2488 1574
Frameld dig dette nyhedsbrev