Se dette nyhedsbrev i en browser
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del nyhedsbrevet

Nyhedsbrev fra AARHUS GYMNASIUM, Viby  -  Efterår 2019

        
Kære 
 
AARHUS GYMNASIUM, Viby er nu godt i gang med skoleåret 2019–2020.
I denne udgave af nyhedsbrevet kan du læse om nogle af de mange spændende aktiviteter, vi har haft gang i, siden vi startede den 12. august.
De nye elever har været på introtur, har gennemført grundforløbet og er nu begyndt på deres studieretninger.
I Viby har vi oprettet følgende studieretninger: matematik/fysik, matematik/programmering, matematik/bioteknologi samt teknologi/design. Næsten alle elever har fået deres 1. eller 2. prioritet af studieretning, og dertil har vi fået 5 elever udefra, som har ønsket vores studieretninger. Hvis I kender nogen, som gerne vil have vores studieretninger, har vi stadig nogle få ledige pladser i klasserne.
I år udnyttede vi, at AARHUS GYMNASIUM i Tilst har nogle af landets bedste idrætsfaciliteter, således at idrætsdagen kunne afvikles her. Det var en fantastisk dag på trods af regnen. Mere end 1000 elever var i gang med mange forskellige idrætsgrene.
Vores 3. årgang er lige gået i gang med SOP, som fra i år afløser SRP på HTX. Det er en spændende ny proces for underviseren, og vi håber, at eleverne får en god oplevelse med at fordybe sig i et selvvalgt emne.

God læselyst!

Ivan Lauridsen
Rektor
Billeder fra hhv idrætsdagen, ekskursionen til Vestermølle samt fra introturen - læs mere herom længere nede i dette nyhedsbrev.

Siden sidst

Video om AARHUS GYMNASIUM, Viby

   
Hvordan er miljøet og livet som studerende på AARHUS GYMNASIUM, Viby? Nogle elever er blevet interviewet herom. 
Resultatet kan ses i denne lille video:
https://www.youtube.com/watch?v=3NoTmKDVrlM
 

Idrætsdag

   
Fredag den 27. september var der fælles idrætsdag for de tre AARHUS GYMNASIUM afdelinger. Trods vejr og vind havde de mere end 1000 elever og lærere en hyggelig og festlig dag på skolens store idrætsanlæg i Tilst, hvor der blev konkurreret i mange af de klassiske - og adskillige "nye" - sportsgrene.
 
Herunder ses stemningsbilleder fra dagen.
 
 

Tur til Vestermølle – Mål på naturen


Mandag den 9. september var alle de nye elever fra 1. årgang på ekskursion til Vestermølle ved Skanderborg.
Dagens opgave var at undersøge åen på fire forskellige stationer. Der blev målt forskellige kemiske størrelser, målt vandgennemstrømnings-hastighed, målt ud til vandløbsprofiler og set på biodiversiteten ved at se på flora og fauna i og omkring åen. Ligeledes fik alle elever en rundvisning på Vestermølle.
I dagene efter ekskursionen er der udarbejdet plancher over de indsamlede data.
I år havde vi fået ”strandflag” med AARHUS GYMNASIUM påskrevet, det fungerede rigtig godt. Det betød fx, at alle elever fandt frem til stationen, der var placeret oppe i skoven :-)

Arsenik og gamle kniplinger

 
Onsdag den 11. september havde vi besøg af retskemiker Martin Worm-Leonhard fra SDU i forbindelse med det tværfaglige studieområdeforløb "Arsenik og gamle kniplinger".
Martin startede med at fortælle om sin egen karriereplan og gik derefter over til at fortælle om grundstoffet Arsen.
Arsen findes i flere salte/mineraler i naturen. Anvendelsesområderne er bl.a. til halvledere til brug i elektronikken og til legering af bly, men tidligere også til krigsgasser og ”rottekrudt”. Rygtet siger i øvrigt, at Napoleon blev forgiftet med arsenik.
I dag finder man stadig arsen i gamle bøger og tapeter. Sidste del af foredraget handlede om generel kriminal- og retsteknik. Et levende foredrag, som også blev krydret med gamle anekdoter.

Introtur til Houens Odde


I uge 36 var alle vores 1.g’ere på en 2-dages introtur til Houens Odde. Turen var en stor succes, skønt det mildest talt miserable vejr. Alle eleverne og tutorerne leverede en kæmpe indsats og fik stor ros af Team Tours, som stod for arrangementet.

DM i Teknologi

 
I starten af september deltog Jakob, Jeppe og Troels fra 3.u i ”Regionsmesterskab DM i Teknologi”. 
 
På trods af en god rapport, en meget fin stand og et innovativt og bæredygtigt koncept, kom de desværre ikke videre til finalen i København, men fik dog en god oplevelse med på vejen.
 
På billedet til højre ses de tre entusiatiske elever ved deres stand.

Rettidig omhu ...


... kan man vel godt kalde det, når de nye 1. års elever allerede i den første uge af deres studie på AARHUS GYMNASIUM, Viby, øvede sig i at danse Les Lanciers.
Til højre ses et billede fra danselektionerne under ledelse af Bettina og Line L.G.

Skolens fødselsdag

 
Den traditionsrige fødselsdagsfest for AARHUS GYMNASIUM, Viby blev afholdt fredag i den første uge efter sommerferien.
For 24. gang blev der ristet pølser og råbt hurra, mens festudvalget solgte forfriskninger til eleverne, som hyggede sig på græsplænen bag skolen.

Her under ses nogle stemningsbilleder fra arrangementet.

Følg med på facebook ...

 
AARHUS GYMNASIUM, Viby har sin egen facebook-side, hvor du løbende kan holde dig opdateret om, hvad der sker på skolen.
Vi modtager gerne forslag til forbedringer, indlæg og andre kommentarer til vores nyhedsbrev fra AARHUS GYMNASIUM, Viby.
Send venligst en mail til John Ellekrog, redaktør af nyhedsbrevet, på joe@aarhustech.dk.
 
Framelding: Du kan til hver en tid framelde dig nyhedsbrevet ved at gå til bunden af nyhedsbrevet og trykke på "Frameld dig dette nyhedsbrev". 
 
Med venlig hilsen  
 
Ivan Lauridsen
Studierektor
AARHUS GYMNASIUM, Viby 
M 2488 1574
 
Frameld dig dette nyhedsbrev